אורז אדום כמו של סבתא עירקית
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״לפחמימות 65.4 גרם 653.6 גרםשומן 7.1 גרם 70.9 גרםנתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״גחלבון 7.0 גרם 69.5 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״לפחמימות 65.4 גרם 653.6 גרםשומן 7.1 גרם 70.9 גרםנתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״גחלבון 7.0 גרם 69.5 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כוסות אורז לבןעדיף יסמין או בסמטי
-
6 כפות גדושות רסק עגבניות
-
1/2 כפית כורכום
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפיות שטוחות פפריקה מתוקה
-
2 כפיות מלח דק
-
6 כפות שמן זית
-
7 כוסות מים
אופן הכנה
- בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
- בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
- מחממים סיר בינוני על כיריים ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
- מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 8-10 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו ערבוב והעבירו לאש הכי קטנה.
- מבשלים מכוסה עוד 10 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות. סוגרים ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים סגור עוד 10 דקות.
- מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
- בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.
אופן הכנה
- בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
- בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
- מחממים סיר בינוני על כיריים ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
- מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 8-10 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו ערבוב והעבירו לאש הכי קטנה.
- מבשלים מכוסה עוד 10 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות. סוגרים ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים סגור עוד 10 דקות.
- מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
- בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
הכותב/ת פספס את הקטע הכי טעים במתכון הףתחתי הארז שנדבק. נהיה קרנצי “חקקאה” בדעעלק
מצחיקים, זה אורז לבן צבוע, זה לא אורז אדום 😄
תקשיבו המשפחה חיסלה את זה וכולם חשבו שאני הזמנתי את זה כי אני ילדה