-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 299.3 קק״ל 1496.7 קק״לפחמימות 44.1 גרם 220.6 גרםשומן 8.5 גרם 42.6 גרםנתרן 340.7 מ״ג 1703.4 מ״גחלבון 5.4 גרם 27.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 15.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 99.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 159.0 מ״ג 795.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות299
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 299.3 קק״ל 1496.7 קק״לפחמימות 44.1 גרם 220.6 גרםשומן 8.5 גרם 42.6 גרםנתרן 340.7 מ״ג 1703.4 מ״גחלבון 5.4 גרם 27.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 15.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 99.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 159.0 מ״ג 795.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 299 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרות
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 גזרים קטניםאו 1 גזר גדול, מגוררים בפומפיה דקה
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
4 1/2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.
- מוציאים את האטריות המטוגנות לצלחת בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך כ-7 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות נוספות.
- מכניסים פנימה את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
- כעת שופכים לסיר את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר גם את האטריות, מתבלים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך.
- מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת, מניחים מעל את המכסה ומשאירים את הסיר סגור במשך 10 דקות נוספות.
- מערבבים את תכולת הסיר, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה ושפע של בצל מטוגן.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.
- מוציאים את האטריות המטוגנות לצלחת בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך כ-7 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות נוספות.
- מכניסים פנימה את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
- כעת שופכים לסיר את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר גם את האטריות, מתבלים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך.
- מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת, מניחים מעל את המכסה ומשאירים את הסיר סגור במשך 10 דקות נוספות.
- מערבבים את תכולת הסיר, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה ושפע של בצל מטוגן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
יעבוד גם עם איטריות אורז דקות?
כן 🙂
הכנתי, יצא טעים מאוד!!
מעולה! כיף לשמוע
לא ברור לגבי הבצל, האם חלק מהבצלממטוגם בתבשיל וחלק מוסיפים בסוף?
הכל מפורט במצרכים למתכון ובאופן ההכנה. יש בצל קצוץ שמטגנים בתחילת הבישול ואילו הבצל המטוגן שמפזרים מעל התבשיל הוא בגדר הגשה בלבד, לא חייב.