אוש שולה: הריזוטו הבוכרי המטורף של אישתו של רון יוחננוב. אש!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 391.0 קק״ל 1564.1 קק״לפחמימות 22.7 גרם 90.8 גרםשומן 14.1 גרם 56.6 גרםנתרן 65.6 מ״ג 262.4 מ״גחלבון 39.9 גרם 159.8 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.6 מ״ג 366.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 1008.4 מ״ג 4033.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות391
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 391.0 קק״ל 1564.1 קק״לפחמימות 22.7 גרם 90.8 גרםשומן 14.1 גרם 56.6 גרםנתרן 65.6 מ״ג 262.4 מ״גחלבון 39.9 גרם 159.8 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.6 מ״ג 366.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 1008.4 מ״ג 4033.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
שנים שאני מבשל.
אבל האמת, כשאני חושב על זה, אני נכנס למטבח בעיקר בסופי שבוע.
ביום יום אין לי אפשרות לבשל כמו שהייתי רוצה, אני מבלה יותר במשרד או נכנס למטבח רק כדי ללמד ובלית ברירה, מי שלוקחת בגבורה את המושכות לידיים זאת אשתי, אלה שהיא בשלנית מדהימה!
עכשיו תראו, אני לגמרי מפרגן לה, היא מבשלת מעולה, היא מפרגנת גם לי כן? אבל איכשהו תמיד כשזה מגיע ל – “אוש שולה” יש באוויר תחושה של תחרות. אומנם סמויה, אבל בכל זאת, תחרות.
לאלה ולי, יש 2 גרסאות שונות למאכל הבוכרי הנהדר הזה. בפעמים שהיא מכינה אותו, היא תמיד דואגת שהבנות ישלחו, באובייקטיביות גמורה יש לומר, תמונה בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית עם המשפט “אמא שלך הכי טעים”.
אשתי באמת מצליחה להפגיז עם המנה בכל פעם מחדש. מודה. גם אני טורף את האוש שולה שלה.
אז מה זה בעצם אוש שולה? האוש שולה, או בשמו השני הריזוטו הבוכרי, היא מנה סופר פשוטה, קלה להכנה וכל כך טעימה!
בשונה מהריזוטו הקלאסי – החמאתי והשמנתי, האוש שולה הוא הרבה יותר קליל אבל עדיין מצליח לשמר על מרקמו ואופיו המנחם.
האורז הסטיקי יחד עם קוביות העוף הרכות בשילוב עם עגבניות וכוסברה יוצר קומבינציה מנחמת מאין כמותה ובמזג אוויר הזה זה פשוט מתאים בול.
אל תספרו לאשתי, אבל מיד אחרי שאני מקבל את הודעת הוואטסאפ שמבשרת על כך שהכינה אוש שולה, אני שולח בפרטי לאחת הבנות (בלי שאמא תדע), לשמור לי צלחת בצד.
הנה המתכון לאוש שולה של אשתי, שהסכימה שאשתף גם אתכם במתכון המעולה שלה שהבנות ואני כל כך אוהבים.
בהמשך תקבלו גם את הגרסה שלי ותוכלו לשפוט בעצמכם איזו גרסה מוצלחת יותר.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי! לבירורים: 052-4597318
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 391 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל גדול
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלם
-
3 כפות רסק עגבניות
-
3 עגבניות בינוניות
-
2 גזרים בינוניים
-
1 1/2 כוסות אורז עגול
-
2 ליטר מים
-
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
- בסיר גדול מחממים את השמן, קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומזהיבים מעט.
- חותכים את העוף, העגבניות והגזרים לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים להזהיב בערך 5 דק’.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דק’ על להבה בינונית עד שקוביות העוף מוכנות. מכסים את הסיר עם מכסה.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-15 דק’ על בינונית.
- מעבירים את הסיר ללהבה בינונית, מידי פעם מערבבים את האורז (לא צריך כל הזמן, אבל לערבב מספיק כדי שהאורז לא ידבק לתחתית) בודקים אם צריך להוסיף מים, אם צריך מוסיפים. איך תדעו אם צריך להוסיף? אם האורז עדיין קשה ונדרש זמן בישול, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובדקו את מידת העשייה, אם צריך עוד חוזרים על הפעולה. הסיר צריך להיות מכוסה במכסה כל הזמן.
- מגישים: מפזרים כוסברה קצוצה מעל (כמה שאתם אוהבים) אני ממליץ לסחוט גם חצי לימון מעל - זה משדרג פלאים.
אופן הכנה:
- בסיר גדול מחממים את השמן, קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומזהיבים מעט.
- חותכים את העוף, העגבניות והגזרים לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים להזהיב בערך 5 דק’.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דק’ על להבה בינונית עד שקוביות העוף מוכנות. מכסים את הסיר עם מכסה.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-15 דק’ על בינונית.
- מעבירים את הסיר ללהבה בינונית, מידי פעם מערבבים את האורז (לא צריך כל הזמן, אבל לערבב מספיק כדי שהאורז לא ידבק לתחתית) בודקים אם צריך להוסיף מים, אם צריך מוסיפים. איך תדעו אם צריך להוסיף? אם האורז עדיין קשה ונדרש זמן בישול, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובדקו את מידת העשייה, אם צריך עוד חוזרים על הפעולה. הסיר צריך להיות מכוסה במכסה כל הזמן.
- מגישים: מפזרים כוסברה קצוצה מעל (כמה שאתם אוהבים) אני ממליץ לסחוט גם חצי לימון מעל - זה משדרג פלאים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
האם מדובר באורז ריזוטו ממש מחפשת מתכון קל וטעים
היי מזל, אורז עגול איננו אורז ריזוטו. אם את מחפשת מתכון קל וטעים, הנה אחד כזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a8%d7%99%d7%96%d7%95%d7%98%d7%95-%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a4%d7%a0%d7%a7-%d7%91-15-%d7%93%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93/?auto=1
תוכלי גם לרשום “ריזוטו” בשורת החיפוש למעלה ולמצוא מתכון שנראה לך:)
עדכני איך יצא!
ברור לי שזה מרקם דייסתי אבל 2 ליטר מים? האם זה נכון?
נכון, 2 ליטר מים.
לא ניסיתי. אבל – חזה עוף שמתבשל 45 דקות חייב לצאת יבש מאד, גם על האש הכי חלשה שישד
החזה עוף מתבשל בתוך רוטב ולכן לא מתייבש.
היי אין תבלינים ?
נכון, זה המתכון. אפשר כמובן תמיד להוסיף תבלינים כמו מלח, פלפל שחור וכו’, כל אחד לפי טעמו האישי.