טיפ מקרר Hisense
את הדלורית ניתן לשמור במגירת הירקות כשהיא כבר חתוכה או ללא הקליפה ללא חשש שתתייבש, כך שאם נשאר ירק, אפשר לשמור אותו בלי לעטוף בניילון נצמד ובלי לזרוק לפח
בריטית אני לא. אני גם לא חובבת אוכל בריטי, חוץ מסקונס, שהוא אחד המתכונים הכי מתגמלים שיש – הכנה קלה ומהירה, וטעם כל כך מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול.
לעומת זאת, רוסיה אני דווקא כן. אמנם נולדתי בארץ אבל בעלי טוען כל הזמן שיש לי “חך רוסי”. ההסבר שלו מבוסס על העובדה שאני מעזה לחשוב שקינוח עם פירות (ובלי שוקולד) זה לגיטימי, ושאני אוהבת מאוד לימון ואוכל עם טעמים חמוצים.
וזה נכון – אני תמיד אעדיף פירות על שוקולד, ולימון זה החיים.
אז עשיתי מעשה וחיברתי את אנגליה עם רוסיה אצלי במטבח, לטובת סקונס לימוניים וכל כך טעימים, שאפילו מגיעים עם שני בונוסים בריאים.
הבונוס הראשון הוא שמדובר בסקונס ללא גלוטן. החלפתי את הקמחים הרגילים בקמח קוקוס ובקמח טפיוקה. קמח קוקוס הוא גם נטול גלוטן, וגם עשיר בסיבים תזונתיים. והבונוס השני הוא – דלורית! כן כן, דלורית מגורדת בתוך הבצק. אם זה נשמע לכם מוזר או לא מתאים – תתכוננו להיות מופתעים. דלורית ודלועים באופן כללי, הולכים מעולה בתוך מאפים. באפייה הם מתרככים וממש נטמעים בבצק, ככה שלא רואים או מרגישים אותם, ומצד שני הם מוסיפים לבצק נימוחות ורכות מהממת. וברור שזו גם דרך מעולה להוסיף ירקות לתפריט, ולשדרג אותו בריאותית. אני לעולם לא אפספס הזדמנות להוסיף ירקות לתוך האוכל, וכנראה שעל המצבה שלי יהיה כתוב “הצליחה לדחוף ירקות לכל מנה”.
טיפ בריא:
דלורית ודלעת הן תוספות מעולות לעוגות בחושות, מאפינס ועוגיות. למשל, תנסו להכין עוגת גזר עם דלעת במקום גזר – העוגה תצא עוד יותר נימוחה וטעימה מהרגיל. לפני כמה חודשים פרסמתי כאן גם מתכון למאפינס דלעת מעולים, שאתם חייבים לנסות.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 92 | כמות מנות 10 |
---|
את הדלורית ניתן לשמור במגירת הירקות כשהיא כבר חתוכה או ללא הקליפה ללא חשש שתתייבש, כך שאם נשאר ירק, אפשר לשמור אותו בלי לעטוף בניילון נצמד ובלי לזרוק לפח
אעשה לנכדים שלי.. שלכם יפה מרגלית
איזה כיף! בהצלחה!!!
מהמם וטעים
איזה כיף!!!!