איך מכינים סטייק בנינג’ה?
קבלו איך מכינים סטייק בנינג'ה ספידי, הכי קרוב למנגל שתכינו. עקבו אחרי השלבים והתרכזו בהכנה של הבשר ואתם תהיו בהלם מכמה שהסטייק טעים לאכילה
קבלו איך מכינים סטייק בנינג'ה ספידי, הכי קרוב למנגל שתכינו. עקבו אחרי השלבים והתרכזו בהכנה של הבשר ואתם תהיו בהלם מכמה שהסטייק טעים לאכילה
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1078.0 קק״ל 2156.0 קק״לפחמימות 0.4 גרם 0.8 גרםשומן 73.7 גרם 147.5 גרםנתרן 951.0 מ״ג 1902.0 מ״גחלבון 96.1 גרם 192.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 28.4 גרם 56.7 גרםכולסטרול 240.0 מ״ג 480.0 מ״גסידן 20.1 מ״ג 40.2 מ״גברזל 13.5 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 1208.1 מ״ג 2416.2 מ״גאבץ 18.6 מ״ג 37.2 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1078
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1078.0 קק״ל 2156.0 קק״לפחמימות 0.4 גרם 0.8 גרםשומן 73.7 גרם 147.5 גרםנתרן 951.0 מ״ג 1902.0 מ״גחלבון 96.1 גרם 192.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 28.4 גרם 56.7 גרםכולסטרול 240.0 מ״ג 480.0 מ״גסידן 20.1 מ״ג 40.2 מ״גברזל 13.5 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 1208.1 מ״ג 2416.2 מ״גאבץ 18.6 מ״ג 37.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1078 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם נתח טי-בוןמיושן או פריים ריב, או סטייק מיושן ללא עצם - סינטה/אנטריקוט/ניו יורק
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הקדמה:
זהו מתכון להכנת סטייק אחד גדול ומדהים עבור זוג סועדים או קרניבור רעב רציני. נסו לא להתחכם והמנעו מלבשל באותו המכשיר גם תוספות, ירקות ושאר קישוטים אלא התרכזו בבשר. רוצים תוספות? תכינו אותן במקביל או לפני.
- מוציאים את הסטייק מחוץ למקרר כשעה לפני הצלייה (חצי שעה בקיץ) ומניחים אותו על רשת שמתחתיה פרוס נייר אפייה.
- מורחים את הסטייק בשמן זית, ממליחים ומפלפלים את כל צדדיו כולל העצם או צד עם שומן - יותר ממה שנדמה לכם שצריך.
- בזמן שהסטייק משווה טמפרטורה ונח לו, מכינים את הספידי: פותחים את המכשיר, מכניסים את צלחת הטיגון לסיר במיקום התחתון (עם הרגליים מקופלות פנימה) ומעבירים את המתג החכם למצב טיגון באוויר/בישול; בוחרים את תוכנית טיגון באוויר - מכוונים ל-200 מעלות צלסיוס ומכוונים את הטיימר ל-20 דקות. במידה ואתם צולים סטייק על העצם, כוונו את הטיימר ל-25-30 דקות.
- סוגרים את המכסה, לוחצים על כפתור התחלה/עצירה ומפעילים את המכשיר ריק לצורך חימום מקדים של 5 דקות.
- לאחר 5 דקות חימום מקדים, פותחים את המכסה, מניחים את הסטייק על גבי צלחת הטיגון, סוגרים וממשיכים בבישול.
- לאחר כ-7 דקות, פותחים ובעזרת מלקחיים, הופכים את הסטייק לצדו השני; סוגרים וממשיכים בבישול.
- כשנגמר הזמן, מוציאים את הסטייק מהמכשיר ובשלב הזה הוא צריך להיות שחום ומוכן למידת MR; במידה ויש ברשותכם טרמומטר לבשר - זה הזמן לשלוף אותו ולבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הנתח - היא צריכה להיות בין 50-55 מעלות צלסיוס.
- מומלץ להניח את הסטייק על רשת, לכסות בנייר כסף ולתת לנתח להשוות טמפ׳ למשך כ-10-15 דקות או עד שהטרמומטר יראה 60 מעלות צלסיוס ואז הנתח יהיה ברמת צלייה של MEDIUM; בהתאם לכלל האצבע הזה, אפשר לצלות יותר או פחות את הסטייק כדי לקבל רמת צלייה נמוכה או גבוהה יותר.
- אחרי שהסטייק נח, מעבירים לקרש חיתוך, פורסים נתחים עבים ומגישים עם שמן זית איכותי או חרדל צרפתי חריף.
אופן הכנה
הקדמה:
זהו מתכון להכנת סטייק אחד גדול ומדהים עבור זוג סועדים או קרניבור רעב רציני. נסו לא להתחכם והמנעו מלבשל באותו המכשיר גם תוספות, ירקות ושאר קישוטים אלא התרכזו בבשר. רוצים תוספות? תכינו אותן במקביל או לפני.
- מוציאים את הסטייק מחוץ למקרר כשעה לפני הצלייה (חצי שעה בקיץ) ומניחים אותו על רשת שמתחתיה פרוס נייר אפייה.
- מורחים את הסטייק בשמן זית, ממליחים ומפלפלים את כל צדדיו כולל העצם או צד עם שומן - יותר ממה שנדמה לכם שצריך.
- בזמן שהסטייק משווה טמפרטורה ונח לו, מכינים את הספידי: פותחים את המכשיר, מכניסים את צלחת הטיגון לסיר במיקום התחתון (עם הרגליים מקופלות פנימה) ומעבירים את המתג החכם למצב טיגון באוויר/בישול; בוחרים את תוכנית טיגון באוויר - מכוונים ל-200 מעלות צלסיוס ומכוונים את הטיימר ל-20 דקות. במידה ואתם צולים סטייק על העצם, כוונו את הטיימר ל-25-30 דקות.
- סוגרים את המכסה, לוחצים על כפתור התחלה/עצירה ומפעילים את המכשיר ריק לצורך חימום מקדים של 5 דקות.
- לאחר 5 דקות חימום מקדים, פותחים את המכסה, מניחים את הסטייק על גבי צלחת הטיגון, סוגרים וממשיכים בבישול.
- לאחר כ-7 דקות, פותחים ובעזרת מלקחיים, הופכים את הסטייק לצדו השני; סוגרים וממשיכים בבישול.
- כשנגמר הזמן, מוציאים את הסטייק מהמכשיר ובשלב הזה הוא צריך להיות שחום ומוכן למידת MR; במידה ויש ברשותכם טרמומטר לבשר - זה הזמן לשלוף אותו ולבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הנתח - היא צריכה להיות בין 50-55 מעלות צלסיוס.
- מומלץ להניח את הסטייק על רשת, לכסות בנייר כסף ולתת לנתח להשוות טמפ׳ למשך כ-10-15 דקות או עד שהטרמומטר יראה 60 מעלות צלסיוס ואז הנתח יהיה ברמת צלייה של MEDIUM; בהתאם לכלל האצבע הזה, אפשר לצלות יותר או פחות את הסטייק כדי לקבל רמת צלייה נמוכה או גבוהה יותר.
- אחרי שהסטייק נח, מעבירים לקרש חיתוך, פורסים נתחים עבים ומגישים עם שמן זית איכותי או חרדל צרפתי חריף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן