מתכון לאלפחורס של קרין גורן – העוגיות ששיגעו את העולם!
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״לפחמימות 34.1 גרם 510.8 גרםשומן 12.3 גרם 184.9 גרםנתרן 20.8 מ״ג 311.8 מ״גחלבון 2.3 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרםשומן רווי 7.0 גרם 104.7 גרםכולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״גסידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות268
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״לפחמימות 34.1 גרם 510.8 גרםשומן 12.3 גרם 184.9 גרםנתרן 20.8 מ״ג 311.8 מ״גחלבון 2.3 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרםשומן רווי 7.0 גרם 104.7 גרםכולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״גסידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין
קרין גורן מגלה את הסוד שלה למתכון לעוגיות אלפחורס מושלמות, שלוקח רק 30 דקות להכין אותן בבית. כל מי שטעם אלפחורס ואהב – התמכר מיד. הרי מה יש לא לאהוב בריבת חלב עשירה, עטופה בשתי עוגיות נימוחות המתמוססות בפה? תוסיפו לכל זה את ציפוי הקוקוס וסביר להניח שתבינו מה הופך אותן לכל כך אהובות.
אם עד היום לא שמעתם על אלפחורס אז נעים להכיר. מדובר בעוגיות ארגנטינאיות מסורתיות, הנפוצות גם בספרד וגם במדינות דרום אמריקה (כמו צ’ילה, פרו ואורוגוואי). למרות שהמילוי המפורסם ביותר שלהן הוא ריבת חלב, ניתן למצוא גם אלפחורס במילוי שוקולד, תפוחי עץ, מרנג ועוד. לרוב הן מצופות בקוקוס, אבל יש הנוהגים לצפות אותן גם בשוקולד מריר, מריר ועוד. הן מושלמות ליד הקפה, על שולחן הקינוחים ובכל פעם שבא לכם לפנק או להתפנק במשהו מתוק.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 268 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
200גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
-
3 חלמונים L
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קורנפלור
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלית
ציפוי
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- באמצעות מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את עוגיות האלפחורס, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
- שימרו את עוגיות האלפחורס בכלי אטום.
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- באמצעות מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את עוגיות האלפחורס, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
- שימרו את עוגיות האלפחורס בכלי אטום.