אמריקן סטייל: מאפה שמרים עגול במילוי עוף מפורק ברוטב ברביקיו
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 553.4 קק״ל 3320.1 קק״לפחמימות 76.1 גרם 456.3 גרםסוכר 4.9 גרם 29.5 גרםשומן 13.7 גרם 82.2 גרםנתרן 975.0 מ״ג 5850.2 מ״גחלבון 29.5 גרם 177.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.0 מ״ג 143.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 139.4 מ״ג 836.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות553
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 553.4 קק״ל 3320.1 קק״לפחמימות 76.1 גרם 456.3 גרםסוכר 4.9 גרם 29.5 גרםשומן 13.7 גרם 82.2 גרםנתרן 975.0 מ״ג 5850.2 מ״גחלבון 29.5 גרם 177.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.0 מ״ג 143.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 139.4 מ״ג 836.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מה זה פריך מבחוץ ורך מבפנים? מאפה שמרים במילוי עוף מפורק עם רוטב ברביקיו! קבלו מתכון קל ומעולה למאפה המושלם הזה שכל כך כיף לחלוק ולטבול ברטבים לטעמכם, מבטיחים שהוא ייכנס לרשימת הארוחות המועדפות אליכם!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 553 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק שמרים
עוף
-
400 גרם חזה עוף שלםמבושל ומפורק
-
1 כוס בצל סגולחתוך לקוביות
-
1 כוס רוטב ברביקיו
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק במהירות בינונית כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת לחה ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי כחצי ס”מ, חותכים את המלבן כך שיווצרו מלבנים וחותכים באמצעות גלגלת פיצה את הבצק באלכסון ליצירת משולשים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את העוף: מערבבים היטב בקערה גדולה את העוף, הבצל ורוטב הברביקיו.
- מרכיבים את המאפה: מניחים קערה עגולה באמצע תבנית אפייה משומנת. מסדרים את כל משולשי הבצק סביב הקערה כאשר קודקוד המשולש פונה כלפי חוץ עד שמתקבלת צורה של קרני שמש. מסדרים את תערובת העוף בצורה אחידה סביב בסיס הקערה, בחלק הפנימי הרחב של משולשי הבצק. מקפלים כל משולש מכיוון הקודקוד פנימה בצורה שיכסה את תערובת העוף. חוזרים על הפעולה עם כל משולש בנפרד.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות להזהבה.
- חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב לבחירה בקערה באמצע.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק במהירות בינונית כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת לחה ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי כחצי ס”מ, חותכים את המלבן כך שיווצרו מלבנים וחותכים באמצעות גלגלת פיצה את הבצק באלכסון ליצירת משולשים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את העוף: מערבבים היטב בקערה גדולה את העוף, הבצל ורוטב הברביקיו.
- מרכיבים את המאפה: מניחים קערה עגולה באמצע תבנית אפייה משומנת. מסדרים את כל משולשי הבצק סביב הקערה כאשר קודקוד המשולש פונה כלפי חוץ עד שמתקבלת צורה של קרני שמש. מסדרים את תערובת העוף בצורה אחידה סביב בסיס הקערה, בחלק הפנימי הרחב של משולשי הבצק. מקפלים כל משולש מכיוון הקודקוד פנימה בצורה שיכסה את תערובת העוף. חוזרים על הפעולה עם כל משולש בנפרד.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות להזהבה.
- חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב לבחירה בקערה באמצע.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
אפשר להשתמש בבצק שמרים מוכן ?
בהחלט
אפשר עם פרגית.חזה עוף יבש מאוד לאחר הבישול
בגלל זה מערבבים עם הרוטב והבצל! אבל אפשר גם עם פרגית, אין שום בעיה
לא ברור לכמה כדורים מחלקים את הבצק ואז את שלב 3. אשמח לראות סרט הכנה. תודה.
היי צפירה, אפשר לחלק ל-4 כדורים, לרדד לעלים וליצור משולשים. תוכלי לראות שכעת יש סרטון שמראה את תהליך ההכנה