ארוחה בסיר אחד – פילה דג בתנור יחד עם אורז ירוק עם עגבניות צלויות וצנוברים
כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד! קבלו מתכון של דג בתנור יחד עם אורז, עגבניות צלויות וצנוברים. מנה מטריפה וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול
כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד! קבלו מתכון של דג בתנור יחד עם אורז, עגבניות צלויות וצנוברים. מנה מטריפה וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 659.9 קק״ל 1979.7 קק״לפחמימות 15.4 גרם 46.3 גרםשומן 53.0 גרם 159.0 גרםנתרן 1979.8 מ״ג 5939.5 מ״גחלבון 57.3 גרם 171.8 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 8.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 14.1 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 367.7 מ״גסידן 119.7 מ״ג 359.0 מ״גברזל 4.7 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 1705.2 מ״ג 5115.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות660
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 659.9 קק״ל 1979.7 קק״לפחמימות 15.4 גרם 46.3 גרםשומן 53.0 גרם 159.0 גרםנתרן 1979.8 מ״ג 5939.5 מ״גחלבון 57.3 גרם 171.8 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 8.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 14.1 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 367.7 מ״גסידן 119.7 מ״ג 359.0 מ״גברזל 4.7 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 1705.2 מ״ג 5115.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 660 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
1 1/2 כוסות אורז עגול
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
5 גבעולי בצל ירוקהחלק הירוק בלבד
-
15 עגבניות שרי קטנותעדיף מזן תמר
-
8 שיני שוםקלופות
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/2 כוס צנוברים
-
3 כפות שמן זית
-
3 כוסות מים רותחים
דגים
-
3 פילה דג לבןדג ים, עם או בלי העור - לשיקולכם
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית פטרוזיליה יבשה
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את תערובת האורז: משרים את האורז בהרבה מים במשך שעה או עד יממה. מסננים מכל המים.
- חוצים את העגבניות לחצי.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ופורסים את השום דק.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז כולל עשבי התיבול והאורז.
- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית שמתאימה לתנור ולמיקרו (למשל תבנית זכוכית), בגודל 20X30 או 30X40, ומיישרים את האורז.
- מניחים מעל את הדגים, כשהצד של העור כלפי מטה.
- מזלפים מעל הדגים שמן זית ומתבלים בפטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
- מכסים את התבנית עם מכסה שמתאים לתנור ולמיקרו ומכניסים לתנור. מקפידים לשים את רשת המיקרו ולא את התבניות של התנור כי הן לא מתאימות למיקרו.
- מפעילים את התנור על אופציית תנור ומיקרו משולב - חום עליון תחתון, 180W, 180 מעלות למשך 30 דקות. אם אין לכם תנור משולב מכניסים את התבנית לתנור, כשהיא מכוסה עם מכסה או נייר אפייה ורדיד אלומיניום, על 180 מעלות למשך שעה.
- כשהאורז רך רך מוציאים את התבנית, מאווררים מעט את האורז ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת האורז: משרים את האורז בהרבה מים במשך שעה או עד יממה. מסננים מכל המים.
- חוצים את העגבניות לחצי.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ופורסים את השום דק.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז כולל עשבי התיבול והאורז.
- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית שמתאימה לתנור ולמיקרו (למשל תבנית זכוכית), בגודל 20X30 או 30X40, ומיישרים את האורז.
- מניחים מעל את הדגים, כשהצד של העור כלפי מטה.
- מזלפים מעל הדגים שמן זית ומתבלים בפטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
- מכסים את התבנית עם מכסה שמתאים לתנור ולמיקרו ומכניסים לתנור. מקפידים לשים את רשת המיקרו ולא את התבניות של התנור כי הן לא מתאימות למיקרו.
- מפעילים את התנור על אופציית תנור ומיקרו משולב - חום עליון תחתון, 180W, 180 מעלות למשך 30 דקות. אם אין לכם תנור משולב מכניסים את התבנית לתנור, כשהיא מכוסה עם מכסה או נייר אפייה ורדיד אלומיניום, על 180 מעלות למשך שעה.
- כשהאורז רך רך מוציאים את התבנית, מאווררים מעט את האורז ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
הי, תודה על המתכון, הדג לא מתייבש שעה בתנור?
היי מירה, כשמכניסים לתנור עם מכסה או נייר אפייה ורדיד אלומיניום, הדג לא התייבש.
ניראה טוב
תודה פרידה 🙂