שר פיטנס מכינה בורקס פילו דל קלוריות במילוי פטריות ובצל
- שר פיטנס
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 108.6 קק״ל 1303.2 קק״לפחמימות 10.1 גרם 120.9 גרםשומן 6.6 גרם 78.8 גרםנתרן 178.2 מ״ג 2139.0 מ״גחלבון 2.7 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.6 גרםשומן רווי 3.1 גרם 36.7 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 11.2 מ״ג 133.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 53.1 מ״ג 637.1 מ״גאבץ 39.7 מ״ג 476.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות109
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 108.6 קק״ל 1303.2 קק״לפחמימות 10.1 גרם 120.9 גרםשומן 6.6 גרם 78.8 גרםנתרן 178.2 מ״ג 2139.0 מ״גחלבון 2.7 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.6 גרםשומן רווי 3.1 גרם 36.7 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 11.2 מ״ג 133.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 53.1 מ״ג 637.1 מ״גאבץ 39.7 מ״ג 476.8 מ״גסגור
איך מכינים בורקס קצת פחות משמין אבל פריך וכיפי באותה מידה? פשוט משתמשים בבצק פילו, בצק ללא שומן. שר פיטנס מכינה לכם בורקס פילו במילוי פטריות ובצל עם קצת פחות רגשות אשם.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 109 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס
-
4 עלי בצק פילו
-
1 כף שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות טימין טרי
-
3 כפות פירורי לחם
עיטור
-
2 כפות שומשום
שימון
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט תרסיס שמן.
- קולפים וחותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לרבעים.
- מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן רכות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מצננים לגמרי.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים היטב בתרסיס שמן. מפזרים מעל כף פירורי לחם ומניחים מעל עלה פילו נוסף, משמנים גם אותו. חותכים ל-4 ריבועים.
- מניחים בתחתית כל עלה 1-2 כפות מהמלית, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית.
- מניחים בתבנית, משמנים היטב עם תרסיס השמן ומפזרים את השומשום או הפרג.
- אופים כ-20 דקות, או עד להזהבה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט תרסיס שמן.
- קולפים וחותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לרבעים.
- מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן רכות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מצננים לגמרי.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים היטב בתרסיס שמן. מפזרים מעל כף פירורי לחם ומניחים מעל עלה פילו נוסף, משמנים גם אותו. חותכים ל-4 ריבועים.
- מניחים בתחתית כל עלה 1-2 כפות מהמלית, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית.
- מניחים בתבנית, משמנים היטב עם תרסיס השמן ומפזרים את השומשום או הפרג.
- אופים כ-20 דקות, או עד להזהבה.
תגובות (8)
לא שוטפים את הפטריות ואת הטימין???
היי בתיה, פטריות לא שוטפים.
לא הבנתי איך יוצאות 12 מנות מ-4 דפי פילו.. אם משתמשים בדף כפול לבורקס, ואותו פורסים ל-4 עלים, לא אמורות לצאת 8 מנות?
הכוונה היא לריבועי עלי פילו שנחתכו מראש. מומלץ להעזר בסרטון המצורף. המלית אמורה להספיק ל-12 בורקסים (עם עלי הפילו וגודל הבורקסים אפשר כמובן לשחק ולהתאים למידה שאוהבים). בהצלחה!