בורקס תפוחי עץ ברוטב יוגורט ודבש לשנה חדשה ומתוקה
מאפי בורקס אישיים מבצק עלים במילוי מתוק של תפוחי עץ, צימוקים, דבש וקינמון עם רוטב של יוגורט, דבש ונענע קצוצה. חלום של ביס!
מאפי בורקס אישיים מבצק עלים במילוי מתוק של תפוחי עץ, צימוקים, דבש וקינמון עם רוטב של יוגורט, דבש ונענע קצוצה. חלום של ביס!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.0 קק״ל 5210.2 קק״לפחמימות 66.0 גרם 660.4 גרםשומן 25.7 גרם 256.5 גרםנתרן 21.4 מ״ג 214.3 מ״גחלבון 7.0 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 35.3 גרםשומן רווי 12.7 גרם 127.5 גרםכולסטרול 36.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 11.0 מ״ג 110.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 72.8 מ״ג 727.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות521
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.0 קק״ל 5210.2 קק״לפחמימות 66.0 גרם 660.4 גרםשומן 25.7 גרם 256.5 גרםנתרן 21.4 מ״ג 214.3 מ״גחלבון 7.0 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 35.3 גרםשומן רווי 12.7 גרם 127.5 גרםכולסטרול 36.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 11.0 מ״ג 110.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 72.8 מ״ג 727.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 521 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
7 תפוחי עץ פינק ליידי גדולים
-
2 כפות חמאה
-
3 כפות סוכר לבן
-
2 כפיות דבש
-
1 כף קינמון טחוןאו לפי הטעם
-
1/2 כוס צימוקים בהיריםלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
- את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה. מסננים את התפוחים מהמים.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
- מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון, מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מערבבים מדי פעם) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
- מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים מעט.
- מחלקים את הבצק לריבועים בגודל של 10X10 ס”מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף עד כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש. מועכים בעזרת האצבעות את שולי הבצק, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה.
- מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים ומברישים את הבורקסים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 18-20 דקות, עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
- את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה. מסננים את התפוחים מהמים.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
- מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון, מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מערבבים מדי פעם) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
- מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים מעט.
- מחלקים את הבצק לריבועים בגודל של 10X10 ס”מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף עד כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש. מועכים בעזרת האצבעות את שולי הבצק, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה.
- מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים ומברישים את הבורקסים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 18-20 דקות, עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
תודה רבה