ביס-ביסקוטי בננה

ביס-ביסקוטי בננה אלה עוגיות קטנטנות וטעימות, דלות שומן ומופחתות קלוריות, שאפשר להכין עם או בלי תוספות, ולהפתיע את המשפחה בקינוח מעולה
ביס-ביסקוטי בננה אלה עוגיות קטנטנות וטעימות, דלות שומן ומופחתות קלוריות, שאפשר להכין עם או בלי תוספות, ולהפתיע את המשפחה בקינוח מעולה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    21
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 20.6 קק״ל 2038.2 קק״ל
    פחמימות 3.5 גרם 347.2 גרם
    שומן 0.5 גרם 49.6 גרם
    נתרן 2.0 מ״ג 202.1 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 48.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 296.4 מ״ג
    סידן 1.6 מ״ג 158.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 9.9 מ״ג 984.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    21
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 20.6 קק״ל 2038.2 קק״ל
    פחמימות 3.5 גרם 347.2 גרם
    שומן 0.5 גרם 49.6 גרם
    נתרן 2.0 מ״ג 202.1 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 48.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 296.4 מ״ג
    סידן 1.6 מ״ג 158.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 9.9 מ״ג 984.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור

ביסקוטי דלי שומן, שיחממו אתכם ליד כוס תה של חורף. ביצה אחת בלבד, מעט סוכר ותוספת מחית בננה לבצק – כל אלה מאפשרים להפחית בכמות השומן והקלוריות ויוצרים ביסקוטי במרקם מושלם. אפשר להכין את הביסקוטי ללא תוספות, אבל אני לא מוותרת עליהן – בסך הכל 50 גרם שוקולד ו-30 גרם אגוזים שמתחלקים על 100 (!) עוגיות ביס. כדי לחסוך בעוד כמה קלוריות אני משתמשת בשוקולד ללא תוספת סוכר. לשיקולכם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
קרין גורן
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

תוספות (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתייה. מוסיפים ביצה, סוכר, מחית בננה ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד. מערבבים פנימה אגוזי לוז ושברי שוקולד.
  3. מפזרים קמח בנדיבות על משטח העבודה. בעזרת כף מניחים רבע מהבצק הדביק על הקמח ומגלגלים אותו לקימוח מכל הכיוונים. מגלגלים את הבצק לגליל צר (קוטר 2-3 ס”מ) באורך 35 ס”מ בערך, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הגליל יהיה מצופה קמח וזה בסדר. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (לקבלת 4 גלילים) ומקמחים לפי הצורך.
  4. אופים 15-20 דקות, עד שהגלילים תפוחים, זהובים ויציבים אך עדיין רכים ללחיצה. מצננים לחלוטין (חשוב! אחרת יהיה קשה לפרוס והמאפה יתפורר).
  5. מחממים תנור ל-130 מעלות.
  6. פורסים כל כיכר אפויה לפרוסות בעובי 1 ס”מ (ישר או באלכסון). מחזירים לייבוש בתנור במשך כ-25-35 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביס-ביסקוטי בננה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לנסות כמה כפות של טחינה, לא ניסיתי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות