ברווז צלוי עם חביתיות וירקות
בת חן דיאמנט מכינה מנה סינית מסורתית, ברווז בנוסח פקינג: ברווז צלוי עם חביתיות וירקות. מנה מיוחדת ולא שגרתית שקל להכין במטבח הביתי
בת חן דיאמנט מכינה מנה סינית מסורתית, ברווז בנוסח פקינג: ברווז צלוי עם חביתיות וירקות. מנה מיוחדת ולא שגרתית שקל להכין במטבח הביתי
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1474.1 קק״ל 5896.3 קק״לפחמימות 80.8 גרם 323.3 גרםשומן 99.7 גרם 398.7 גרםנתרן 1512.9 מ״ג 6051.8 מ״גחלבון 138.9 גרם 555.8 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.6 גרםשומן רווי 29.7 גרם 118.6 גרםכולסטרול 885.0 מ״ג 3540.1 מ״גסידן 150.4 מ״ג 601.6 מ״גברזל 20.2 מ״ג 80.7 מ״גאשלגן 1977.6 מ״ג 7910.3 מ״גאבץ 21.4 מ״ג 85.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1474
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1474.1 קק״ל 5896.3 קק״לפחמימות 80.8 גרם 323.3 גרםשומן 99.7 גרם 398.7 גרםנתרן 1512.9 מ״ג 6051.8 מ״גחלבון 138.9 גרם 555.8 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.6 גרםשומן רווי 29.7 גרם 118.6 גרםכולסטרול 885.0 מ״ג 3540.1 מ״גסידן 150.4 מ״ג 601.6 מ״גברזל 20.2 מ״ג 80.7 מ״גאשלגן 1977.6 מ״ג 7910.3 מ״גאבץ 21.4 מ״ג 85.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1474 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ברווז צלוי
חביתיות
הגשה
-
1 מלפפון ירוק בינוניחתוך לרצועות דקות
-
4 גבעולי בצל ירוקחתוך לרצועות דקות
-
1/4 כוס רוטב הויסיןמזרח מערב
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס לטבעות
אופן הכנה
- מוצאים את הברווז מהמקרר לטמפ’ החדר כשעתיים לפני הצלייה.
- עוטפים פעמיים תבנית שמתאימה לתנור בנייר כסף, הברווז מפריש המון שומן במהלך הצלייה, עטיפה כפולה שומרת על התבנית ומונעת לכלוך, מעליה מניחים רשת.
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מזלפים מעל הברווז מעט שמן (זה עוזר להדביק את התבלינים), מפזרים את התבלין ומעסים את הברווז מכל צדדיו.
- מניחים את הברווז מעל הרשת שמונחת מעל תבנית הצלייה שהכנו, הרשת תבטיח לנו צלייה טובה, צולים במשך שעתיים.
- מכינים את החביתיות: טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את שאר החומרים וטורפים, מעבירים את התערובת לכלי ארוך וצר כמו קנקן/מד ליטר ובעזרת מוט בלנדר ידני מאחדים את המסה למסה אחידה וללא גושים. ניתן גם להעביר את המסה דרך מסננת דקה אך זה לוקח יותר זמן.
- מחממים ומשמנים מחבת ויוצקים מצקת בינונית של הנוזל (50 מ”ל) על המחבת כך שיתפשט על כל המחבת, אחרי דקה הופכים לצד השני ועורמים בצד על צלחת את כל החביתיות שהכנו.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה קטנה את כל המרכיבים עד אשר הדבש מתמזג היטב.
- אחרי שעתיים של צלייה מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את הרוטב שהכנו על הברווז, מעלים את חום התנור ל- 185 מעלות ומחזירים לצלייה נוספת של 20 דקות עד אשר הברווז מקבל צבע שחום ויפה.
- מרכיבים את המנה: מפרקים את הברווז וקוצצים גס עם העור , לוקחים חביתית, מורחים עליה רוטב הויסין, מפזרים ברווז קצוץ, מלפפון, בצל ירוק, צ’ילי, מגלגלים ואוכלים.
אופן הכנה
- מוצאים את הברווז מהמקרר לטמפ’ החדר כשעתיים לפני הצלייה.
- עוטפים פעמיים תבנית שמתאימה לתנור בנייר כסף, הברווז מפריש המון שומן במהלך הצלייה, עטיפה כפולה שומרת על התבנית ומונעת לכלוך, מעליה מניחים רשת.
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מזלפים מעל הברווז מעט שמן (זה עוזר להדביק את התבלינים), מפזרים את התבלין ומעסים את הברווז מכל צדדיו.
- מניחים את הברווז מעל הרשת שמונחת מעל תבנית הצלייה שהכנו, הרשת תבטיח לנו צלייה טובה, צולים במשך שעתיים.
- מכינים את החביתיות: טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את שאר החומרים וטורפים, מעבירים את התערובת לכלי ארוך וצר כמו קנקן/מד ליטר ובעזרת מוט בלנדר ידני מאחדים את המסה למסה אחידה וללא גושים. ניתן גם להעביר את המסה דרך מסננת דקה אך זה לוקח יותר זמן.
- מחממים ומשמנים מחבת ויוצקים מצקת בינונית של הנוזל (50 מ”ל) על המחבת כך שיתפשט על כל המחבת, אחרי דקה הופכים לצד השני ועורמים בצד על צלחת את כל החביתיות שהכנו.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה קטנה את כל המרכיבים עד אשר הדבש מתמזג היטב.
- אחרי שעתיים של צלייה מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את הרוטב שהכנו על הברווז, מעלים את חום התנור ל- 185 מעלות ומחזירים לצלייה נוספת של 20 דקות עד אשר הברווז מקבל צבע שחום ויפה.
- מרכיבים את המנה: מפרקים את הברווז וקוצצים גס עם העור , לוקחים חביתית, מורחים עליה רוטב הויסין, מפזרים ברווז קצוץ, מלפפון, בצל ירוק, צ’ילי, מגלגלים ואוכלים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן