ברוקונודלס – ברוקולי מוקפץ עם אטריות ביצים
- עז תלם
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 300.1 קק״ל 1200.3 קק״לפחמימות 44.5 גרם 178.1 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 707.7 מ״ג 2830.8 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 46.6 מ״ג 186.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 245.5 מ״ג 981.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות300
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 300.1 קק״ל 1200.3 קק״לפחמימות 44.5 גרם 178.1 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 707.7 מ״ג 2830.8 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 46.6 מ״ג 186.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 245.5 מ״ג 981.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
מוקפץ עם ברוקולי ככוכב המנה – אני משתמש לא רק בתפרחות אלא גם בגזע הברוקולי, וכדי לחסוך זמן וסירים אני לא מבשל את התפרחות מראש אלא מאדה אותן באותו סיר שבו אני מכין את המוקפץ. כדי לשמור על הערך התזונתי הרב של הברוקולי (נחשב לסופר פוד, עם סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים) חשוב לבשל את התפרחות זמן קצר.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 300 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוקפץ
-
400 גרם אטריות ביציםמזרח מערב
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 ברוקולי בינוני
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
4 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות סוכר חום
-
2 כפות חומץ 5%
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
הגשה
-
1 כף שומשום שחורמזרח מערב
אופן הכנה
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- על קרש חיתוך קוצצים דק את השום והג’ינג’ר.
- חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים.
- חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות, את החלק בו הגבעול מתפצל לעלים לחתיכות באורך 2 ס”מ ואת העלים הירוקים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
- חותכים את הבצל האדום לקוביות ואת הצ’ילי לטבעות.
- מלהיטים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזע של הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה.
- מוסיפים את תפרחות הברוקולי ו-1/4 כוס מים, סוגרים את המכסה ומאדים מעל להבה גבוהה 2 דקות, עד שהתפרחות מעט רכות אך עדיין פריכות וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.
- מוסיפים את החלק האמצעי של הבצל (חתיכות בגודל 2 ס”מ) ומקפיצים אותן 1/2 דקה נוספת.
- מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד ואל הצד הריק יוצקים את כל רכיבי הרוטב. מערבבים עד שהסוכר נמס, ומערבבים את הרוטב עם כל מה שבמחבת.
- מוסיפים את הפסטה או הנודלס וכמעט את כל הבצל שנשאר. בוחשים שוב, טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה לפי הטעם אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
- מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בשאר הבצל והשומשום.
אופן הכנה
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- על קרש חיתוך קוצצים דק את השום והג’ינג’ר.
- חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים.
- חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות, את החלק בו הגבעול מתפצל לעלים לחתיכות באורך 2 ס”מ ואת העלים הירוקים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
- חותכים את הבצל האדום לקוביות ואת הצ’ילי לטבעות.
- מלהיטים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזע של הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה.
- מוסיפים את תפרחות הברוקולי ו-1/4 כוס מים, סוגרים את המכסה ומאדים מעל להבה גבוהה 2 דקות, עד שהתפרחות מעט רכות אך עדיין פריכות וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.
- מוסיפים את החלק האמצעי של הבצל (חתיכות בגודל 2 ס”מ) ומקפיצים אותן 1/2 דקה נוספת.
- מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד ואל הצד הריק יוצקים את כל רכיבי הרוטב. מערבבים עד שהסוכר נמס, ומערבבים את הרוטב עם כל מה שבמחבת.
- מוסיפים את הפסטה או הנודלס וכמעט את כל הבצל שנשאר. בוחשים שוב, טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה לפי הטעם אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
- מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בשאר הבצל והשומשום.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
הי עז. תודה על הרעיון למוקפץ בלי הבשר. רציתי משהו עם כל מיני סוגי ירקות וקצת רוטב לא מתוק במיוחד… יש לי מספיק מתוק בגוף… אז מצאתי את המתכון הזה עם הברוקולי והחלטתי להכין אותו עם עוד ירקות כמו גזר ופלפלים אדומים – פשוט בגלל הצבעים (אני אוהבת ציבעוני. רק צבע אחד לר יפה לי…)אבל בלי בשר. שוב תודה על הרעיון. בברכה שרה אנגל. גרמניה.
נשמע נהדר. כל הכבוד (:
אני חולה על ברורולי וזה פשוט מושלם
במתכון ישנו רכיב ברוטב רוטב דגים בסרטון לא צויין בכלל יש סיבה ?? או שזו טעות עזרה בבקשה