רקע הנמל מעודכן

בריוש: כמו חלת שבת מתוקה אבל בגרסת הבולנז’רי!

בריוש אולי נראה תמים מבחוץ, מזכיר סתם לחמנייה עגולה - אבל כשטועמים? מגלים ניחוח ונילי משכר ותועפות חמאה שהופכות אותו לקלאסיקה הצרפתית שהוא!
בריוש אולי נראה תמים מבחוץ, מזכיר סתם לחמנייה עגולה - אבל כשטועמים? מגלים ניחוח ונילי משכר ותועפות חמאה שהופכות אותו לקלאסיקה הצרפתית שהוא!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4769
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4768.5 קק״ל 4768.5 קק״ל
    פחמימות 534.3 גרם 534.3 גרם
    שומן 223.9 גרם 223.9 גרם
    נתרן 7637.0 מ״ג 7637.0 מ״ג
    חלבון 136.8 גרם 136.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 117.3 גרם 117.3 גרם
    כולסטרול 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״ג
    סידן 323.6 מ״ג 323.6 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 705.7 מ״ג 705.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4769
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4768.5 קק״ל 4768.5 קק״ל
    פחמימות 534.3 גרם 534.3 גרם
    שומן 223.9 גרם 223.9 גרם
    נתרן 7637.0 מ״ג 7637.0 מ״ג
    חלבון 136.8 גרם 136.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 117.3 גרם 117.3 גרם
    כולסטרול 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״ג
    סידן 323.6 מ״ג 323.6 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 705.7 מ״ג 705.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

בריוש ממש כמו במאפיות בצרפת. בצק שמרים תפוח ואוורירי שעושה חשק לבצוע ממנו ביס בשניה שיצא מהתנור. כמה פשוט להכנה ככה טעים!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
מערכת Foody
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בריוש

הברשה


אופן הכנה

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה, את כל חומרי הבצק למעט החמאה.
  2. מפעילים את המיקסר עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק במשך 3 דקות.
  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה - כל פעם שתיים שלוש קוביות.
  4. לאחר שהחמאה נטמעה לתוך בצק הבריוש ממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
  5. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה במקום חמים (או לילה במקרר).
  6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים.
  7. מניחים את הכדורים במרווחים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מתפיחים שעה נוספת בתוך תנור כבוי.
  9. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
  10. מוציאים מהתנור ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
  11. אופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות תפוחות וצמודות אחת לשנייה.

    בריוש 1
    בריוש. צילום: שאטרסטוק.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בריוש: כמו חלת שבת מתוקה אבל בגרסת הבולנז’רי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות