בריוש: כמו חלת שבת מתוקה אבל בגרסת הבולנז’רי!
בריוש אולי נראה תמים מבחוץ, מזכיר סתם לחמנייה עגולה - אבל כשטועמים? מגלים ניחוח ונילי משכר ותועפות חמאה שהופכות אותו לקלאסיקה הצרפתית שהוא!
בריוש אולי נראה תמים מבחוץ, מזכיר סתם לחמנייה עגולה - אבל כשטועמים? מגלים ניחוח ונילי משכר ותועפות חמאה שהופכות אותו לקלאסיקה הצרפתית שהוא!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4768.5 קק״ל 4768.5 קק״לפחמימות 534.3 גרם 534.3 גרםשומן 223.9 גרם 223.9 גרםנתרן 7637.0 מ״ג 7637.0 מ״גחלבון 136.8 גרם 136.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 117.3 גרם 117.3 גרםכולסטרול 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״גסידן 323.6 מ״ג 323.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 705.7 מ״ג 705.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4769
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4768.5 קק״ל 4768.5 קק״לפחמימות 534.3 גרם 534.3 גרםשומן 223.9 גרם 223.9 גרםנתרן 7637.0 מ״ג 7637.0 מ״גחלבון 136.8 גרם 136.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 117.3 גרם 117.3 גרםכולסטרול 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״גסידן 323.6 מ״ג 323.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 705.7 מ״ג 705.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
בריוש ממש כמו במאפיות בצרפת. בצק שמרים תפוח ואוורירי שעושה חשק לבצוע ממנו ביס בשניה שיצא מהתנור. כמה פשוט להכנה ככה טעים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4769 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בריוש
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה, את כל חומרי הבצק למעט החמאה.
- מפעילים את המיקסר עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק במשך 3 דקות.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה - כל פעם שתיים שלוש קוביות.
- לאחר שהחמאה נטמעה לתוך בצק הבריוש ממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה במקום חמים (או לילה במקרר).
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים.
- מניחים את הכדורים במרווחים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים שעה נוספת בתוך תנור כבוי.
- מחממים את התנור ל 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
- אופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות תפוחות וצמודות אחת לשנייה.
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה, את כל חומרי הבצק למעט החמאה.
- מפעילים את המיקסר עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק במשך 3 דקות.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה - כל פעם שתיים שלוש קוביות.
- לאחר שהחמאה נטמעה לתוך בצק הבריוש ממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה במקום חמים (או לילה במקרר).
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים.
- מניחים את הכדורים במרווחים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים שעה נוספת בתוך תנור כבוי.
- מחממים את התנור ל 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
- אופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות תפוחות וצמודות אחת לשנייה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן