מרנג קרם קוקוס וקישוט מניפה מדפי אורז

הקינוח הפרווה המושלם לפסח, מרנג קרם קוקוס ומניפות דפי אורז. קינוח מרשים, טעים, מתוק ואישי לכל אורחי השולחן
הקינוח הפרווה המושלם לפסח, מרנג קרם קוקוס ומניפות דפי אורז. קינוח מרשים, טעים, מתוק ואישי לכל אורחי השולחן
  • Studio R.Y
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    204
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 203.7 קק״ל 3055.8 קק״ל
    פחמימות 36.8 גרם 551.8 גרם
    שומן 3.6 גרם 54.0 גרם
    נתרן 129.5 מ״ג 1941.8 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 50.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 71.5 מ״ג 1073.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    204
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 203.7 קק״ל 3055.8 קק״ל
    פחמימות 36.8 גרם 551.8 גרם
    שומן 3.6 גרם 54.0 גרם
    נתרן 129.5 מ״ג 1941.8 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 50.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 71.5 מ״ג 1073.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרנג ביצים

קצפת קוקוס

מניפת דפי אורז


אופן הכנה

  1. מקררים את קרם הקוקוס לפחות לילה במקרר כדי שיהיה קרמי ומגובש ולא נוזלי.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 70 מעלות חום עליון תחתון.
  3. מכינים את קציפת הביצים למרנג: מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים ומודדים 250 גרם של חלבון. מעבירים לקערה חסינת חום, מוסיפים את הסוכר (כפול מכמות החלבונים, אם יצא לכם בדיוק 250 גרם חלבונים, תשתמשו ב-500 גרם סוכר).
  4. מניחים את הקערה על סיר עם 1/3 מים רותחים מעל אש בינונית (בן מארי), וטורפים את הביצים בעזרת מטרפה עד שכל הסוכר נמס (חשוב לטרוף כל הזמן כדי שהחלבונים לא יתבשלו). הדרך לדעת אם כל הסוכר נמס היא באמצעות מישוש עם שתי אצבעות כדי לבדוק שלא נותרו גבישי סוכר שלמים שיפגעו במרקם החלק של המרנג.
  5. לאחר שהסוכר נספג ונמס לגמרי בתערובת, נעביר את התערובת למיקסר ונתחיל להקציף, תחילה במהירות איטית (2-3 דקות) וכאשר המרנג מתחיל לקבל נפח ויציבות, נגביר את המהירות למהירות בינונית ונמשיך להקציף עוד 3-4 דקות עד שהמרנג יציב היטב.
  6. נעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנתר מתאים ונזלף את הצורה המתאימה כדי לקבל צורה שיכולה להכיל את התוספות (ראו דוגמה בסרטון).
  7. נעביר לאפייה בתנור למשך 3-4 שעות בחום של 70 מעלות (חשוב מאוד לשמור על חום נמוך ולא להתפתות ולהגביר את החום).
  8. מכינים את מניפות נייר האורז: מרטיבים נייר אורז עגול, ועל גביי נייר אפייה מסדרים בצורת מניפה (קיפול לשניים, וכיווץ הצד העגול בצורת מניפה). מעבירים לייבוש בתנור בחום של 70 מעלות למשך שעה (אפשר לשים במקביל למרנג בקומה נפרדת בתנור).
  9. מכינים קציפת קרם קוקוס: מוציאים מהמקרר את קרם הקוקוס שהתייצב בלילה, מוציאים את הקרם ומעבירים לקערה, מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים בעדינות (קרם קוקוס הוא עדין, זהירות לא לעבד יותר מדי הוא עלול לחזור לנוזל). אם הכנתם מראש, אפשר להשאיר במקרר עד שיתר המרכיבים מוכנים.
  10. כשהמרנגים מוכנים, מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  11. מרכיבים את המנה: במרכז כל מרנג שמים מעט מקרם הקוקוס, מייצבים באמצעות הקרם את מניפת נייר האורז, מניחים 2 אוכמניות ותות על גבי הקרם, מגישים. בתאבון וחג שמח.

    מרנג קרם קוקוס וקישוט מניפה
    מרנג קרם קוקוס וקישוט מניפה. צילום: Studio R.Y

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות