גל חום? אין בעיה – עוגת גלידה עם ביסקוויטים
- ענת אלישע
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3358.5 קק״ל 3358.5 קק״לפחמימות 241.0 גרם 241.0 גרםשומן 244.5 גרם 244.5 גרםנתרן 1042.0 מ״ג 1042.0 מ״גחלבון 43.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 24.8 גרםשומן רווי 139.0 גרם 139.0 גרםכולסטרול 572.0 מ״ג 572.0 מ״גסידן 468.1 מ״ג 468.1 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 2156.5 מ״ג 2156.5 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות3359
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3358.5 קק״ל 3358.5 קק״לפחמימות 241.0 גרם 241.0 גרםשומן 244.5 גרם 244.5 גרםנתרן 1042.0 מ״ג 1042.0 מ״גחלבון 43.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 24.8 גרםשומן רווי 139.0 גרם 139.0 גרםכולסטרול 572.0 מ״ג 572.0 מ״גסידן 468.1 מ״ג 468.1 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 2156.5 מ״ג 2156.5 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 3359 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 חלב מרוכז פחית
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית וניל
-
250 גרם פתי בר שוקולדשרוול אחד/חצי חבילה של פתי בר
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ דק
אופן הכנה
- מניחים שמנת מתוקה בקערה ומקציפים לבלילה סמיכה ותפוחה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומחית הוניל ומערבבים עד איחוד.
- מפזרים את השוקולד הקצוץ בתחתית התבנית (משאירים 2 כפות לקישוט).
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים את הביסקוויטים בצפיפות לאורכה של התבנית.
- מכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל24 שעות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים סכין סביב השוליים.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים בשוקולד קצוץ.
- פורסים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מניחים שמנת מתוקה בקערה ומקציפים לבלילה סמיכה ותפוחה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומחית הוניל ומערבבים עד איחוד.
- מפזרים את השוקולד הקצוץ בתחתית התבנית (משאירים 2 כפות לקישוט).
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים את הביסקוויטים בצפיפות לאורכה של התבנית.
- מכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל24 שעות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים סכין סביב השוליים.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים בשוקולד קצוץ.
- פורסים ומגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הי לא הבנתי אאת השלךב של הביסקיוויטים איך מניחים אותם? לפי מה שהבנתי זה יוצא שיכבה אחת של ביסקיוויטים ובתמונה יש כמה שכבות .יש סירטון הכנה לזה? אשמח ממש להסבר אני רוצה להכין אותה השבת.היא ניראית פצצה תודה רבה
הי תאיר. לאחר הקפאה ראשונית של שעה, לוקחים ביסקוויטים ודוחפים לתוך העוגה עד לקרקעית (כפי שרואים בתמונה). ואז מכניסים להקפאה מלאה של 24 שעות. בתמונה את לא רואה שכבותשל ביסקוויטים, אלא חתך של כמה ביסקוויטים שעומדים בתוך העוגה.
האם ניתן לעשות בגירסה פרווה?
לא ניסינו להכין את זה פרווה, אבל שמנת ע בסיס צמחי יכולה לעבוד פה מצוין. תנסי ותספרי לנו איך יצא.
לא הצלחתי להבין איך משלבים את הביסקוויטים בתוך הגלידה (כמו בצילום) אחרי שהגלידה מוכנה
הי רוחלה. הגלידה אמנם מוכנה כעבור שעתיים אבל היא אמורה להיות רכה מספיק כדי להכניס אליה ביסקויטים. אם היא קשה מדי, אפשר להמתין כמה דקות על השיש, שתפשיר מעט לפני ההקפאה המלאה של ה24 שעות.