גם בעוד מליון שנה זה יבוא לנו בטוב: רולדת שוקולד ואגוזי לוז

השילוב של עוגת ספוג רכה ונימוחה עם קרם שוקולד טעים בפנים וציפוי שוקולד מבחוץ הופכים אותה ללא ספק לעוגה המושלמת! קבלו מתכון לרולדה מעלפת עם שוקולד ואגוזי לוז
השילוב של עוגת ספוג רכה ונימוחה עם קרם שוקולד טעים בפנים וציפוי שוקולד מבחוץ הופכים אותה ללא ספק לעוגה המושלמת! קבלו מתכון לרולדה מעלפת עם שוקולד ואגוזי לוז
  • ספיר דהן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4596
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4595.8 קק״ל 4595.8 קק״ל
    פחמימות 348.9 גרם 348.9 גרם
    שומן 323.1 גרם 323.1 גרם
    נתרן 1673.9 מ״ג 1673.9 מ״ג
    חלבון 85.7 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 150.6 גרם 150.6 גרם
    כולסטרול 1221.4 מ״ג 1221.4 מ״ג
    סידן 550.2 מ״ג 550.2 מ״ג
    ברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 2715.3 מ״ג 2715.3 מ״ג
    אבץ 13.8 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4596
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4595.8 קק״ל 4595.8 קק״ל
    פחמימות 348.9 גרם 348.9 גרם
    שומן 323.1 גרם 323.1 גרם
    נתרן 1673.9 מ״ג 1673.9 מ״ג
    חלבון 85.7 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 150.6 גרם 150.6 גרם
    כולסטרול 1221.4 מ״ג 1221.4 מ״ג
    סידן 550.2 מ״ג 550.2 מ״ג
    ברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 2715.3 מ״ג 2715.3 מ״ג
    אבץ 13.8 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחי שוקולד
ספיר דהן
X

3 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, חלב ושמן. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערה מניחים חלמונים עם 40 גרם סוכר וטורפים היטב.
  4. מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד וטורפים.

    מוסיפים בזרם דק. צילום: ספיר דהן
    מוסיפים בזרם דק. צילום: ספיר דהן

  5. מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד ומנפים אל התערובת, טורפים היטב עד שהתערובת חלקה.

    מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד ומנפים אל התערובת. צילום: ספיר דהן
    מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד ומנפים אל התערובת. צילום: ספיר דהן

  6. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח, מקציפים עד לקבלת בועות קטנות.
  7. מוסיפים 40 גרם סוכר ומקציפים עד לקבלת מרקם יציב אך לא נוקשה מדיי.
  8. מקפלים את תערובת החלבונים אל תערובת השוקולד.
  9. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מורחים את התערובות בצורה אחידה.
  10. מכניסים לתנור למשך כ-13 דק’.
  11. כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה, ומקלפים מיד את נייר האפייה.

    כשהרולדה יוצאת מהתנור, מסירים את נייר האפייה. צילום: ספיר דהן
    כשהרולדה יוצאת מהתנור, מסירים את נייר האפייה. צילום: ספיר דהן

  12. מכינים את הקרם: בקערה מניחים שוקולד, 50 מ”ל שמנת מתוקה ומחית פרלינה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. מניחים לצינון למשך כמה דקות.
  13. מקציפים 150 מ”ל שמנת מתוקה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
  14. מכניסים את הקרם למקרר לכ-30 דק’.
  15. מיישרים את קצוות הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים לצורת גליל. מכניסים למקרר למשך כשעה.

    מיישרים את קצוות הרולדה ומורחים את הקרם. צילום: ספיר דהן
    מיישרים את קצוות הרולדה ומורחים את הקרם. צילום: ספיר דהן

  16. מכינים את הציפוי: בקערה שמים שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים בפולסים קצרים, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  17. מוסיפים גם את אגוזי הלוז ומערבבים לאיחוד.
  18. מוציאים את הרולדה מהמקרר ומניחים אותה על רשת, מצפים בשוקולד ומכניסים שוב לקירור עד להתייצבות.

    בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/

הערות

  • ניתן לוותר על אגוזי הלוז בציפוי.
  • במידה ונשאר לכם מהציפוי תוכלו לשמור בקירור.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גם בעוד מליון שנה זה יבוא לנו בטוב: רולדת שוקולד ואגוזי לוז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות