גם בעוד מליון שנה זה יבוא לנו בטוב: רולדת שוקולד ואגוזי לוז
השילוב של עוגת ספוג רכה ונימוחה עם קרם שוקולד טעים בפנים וציפוי שוקולד מבחוץ הופכים אותה ללא ספק לעוגה המושלמת! קבלו מתכון לרולדה מעלפת עם שוקולד ואגוזי לוז
השילוב של עוגת ספוג רכה ונימוחה עם קרם שוקולד טעים בפנים וציפוי שוקולד מבחוץ הופכים אותה ללא ספק לעוגה המושלמת! קבלו מתכון לרולדה מעלפת עם שוקולד ואגוזי לוז
- ספיר דהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4595.8 קק״ל 4595.8 קק״לפחמימות 348.9 גרם 348.9 גרםשומן 323.1 גרם 323.1 גרםנתרן 1673.9 מ״ג 1673.9 מ״גחלבון 85.7 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 150.6 גרם 150.6 גרםכולסטרול 1221.4 מ״ג 1221.4 מ״גסידן 550.2 מ״ג 550.2 מ״גברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 2715.3 מ״ג 2715.3 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 13.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4596
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4595.8 קק״ל 4595.8 קק״לפחמימות 348.9 גרם 348.9 גרםשומן 323.1 גרם 323.1 גרםנתרן 1673.9 מ״ג 1673.9 מ״גחלבון 85.7 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 150.6 גרם 150.6 גרםכולסטרול 1221.4 מ״ג 1221.4 מ״גסידן 550.2 מ״ג 550.2 מ״גברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 2715.3 מ״ג 2715.3 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 13.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4596 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
60 גרם קמח לבן
-
2 גרם אבקת אפייה
-
80 גרם סוכר לבן
-
20 גרם אבקת קקאו
-
40 גרם שוקולד חלב
-
50 מ"ל חלב 3%
-
30 גרם שמן קנולה
-
1 קורט מלח דק
קרם שוקולד פרלינה
-
60 גרם שוקולד מריר
-
50 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 גרם מחית פרלינה
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
ציפוי
-
170 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
170 גרם שוקולד מריר
-
10 גרם חמאה
-
50 גרם אגוזי לוזקלויים וגרוסים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
- בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, חלב ושמן. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה מניחים חלמונים עם 40 גרם סוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד וטורפים.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד ומנפים אל התערובת, טורפים היטב עד שהתערובת חלקה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח, מקציפים עד לקבלת בועות קטנות.
- מוסיפים 40 גרם סוכר ומקציפים עד לקבלת מרקם יציב אך לא נוקשה מדיי.
- מקפלים את תערובת החלבונים אל תערובת השוקולד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מורחים את התערובות בצורה אחידה.
- מכניסים לתנור למשך כ-13 דק’.
- כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה, ומקלפים מיד את נייר האפייה.
- מכינים את הקרם: בקערה מניחים שוקולד, 50 מ”ל שמנת מתוקה ומחית פרלינה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. מניחים לצינון למשך כמה דקות.
- מקציפים 150 מ”ל שמנת מתוקה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
- מכניסים את הקרם למקרר לכ-30 דק’.
- מיישרים את קצוות הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים לצורת גליל. מכניסים למקרר למשך כשעה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שמים שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים בפולסים קצרים, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מוסיפים גם את אגוזי הלוז ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הרולדה מהמקרר ומניחים אותה על רשת, מצפים בשוקולד ומכניסים שוב לקירור עד להתייצבות.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
- בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, חלב ושמן. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה מניחים חלמונים עם 40 גרם סוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד וטורפים.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד ומנפים אל התערובת, טורפים היטב עד שהתערובת חלקה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח, מקציפים עד לקבלת בועות קטנות.
- מוסיפים 40 גרם סוכר ומקציפים עד לקבלת מרקם יציב אך לא נוקשה מדיי.
- מקפלים את תערובת החלבונים אל תערובת השוקולד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מורחים את התערובות בצורה אחידה.
- מכניסים לתנור למשך כ-13 דק’.
- כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה, ומקלפים מיד את נייר האפייה.
- מכינים את הקרם: בקערה מניחים שוקולד, 50 מ”ל שמנת מתוקה ומחית פרלינה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. מניחים לצינון למשך כמה דקות.
- מקציפים 150 מ”ל שמנת מתוקה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
- מכניסים את הקרם למקרר לכ-30 דק’.
- מיישרים את קצוות הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים לצורת גליל. מכניסים למקרר למשך כשעה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שמים שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים בפולסים קצרים, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מוסיפים גם את אגוזי הלוז ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הרולדה מהמקרר ומניחים אותה על רשת, מצפים בשוקולד ומכניסים שוב לקירור עד להתייצבות.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
הערות
- ניתן לוותר על אגוזי הלוז בציפוי.
- במידה ונשאר לכם מהציפוי תוכלו לשמור בקירור.
הערות
- ניתן לוותר על אגוזי הלוז בציפוי.
- במידה ונשאר לכם מהציפוי תוכלו לשמור בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן