גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו: המטבח הצרפתי אצלכם בבית!

גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו מהמטבח הצרפתי אצלכם במטבח - גראטן מפרוסות דקיקות, עטופות במלח אורגנו, שמקבלות קראסט שחום וטעים בטירוף
גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו מהמטבח הצרפתי אצלכם במטבח - גראטן מפרוסות דקיקות, עטופות במלח אורגנו, שמקבלות קראסט שחום וטעים בטירוף
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    1636
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1636.4 קק״ל 1636.4 קק״ל
    פחמימות 11.5 גרם 11.5 גרם
    שומן 180.6 גרם 180.6 גרם
    נתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 25.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 157.8 מ״ג 157.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    1636
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1636.4 קק״ל 1636.4 קק״ל
    פחמימות 11.5 גרם 11.5 גרם
    שומן 180.6 גרם 180.6 גרם
    נתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 25.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 157.8 מ״ג 157.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
נעמה פלד
X

18 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מלח אורגנו


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומורידים את הקצוות הצרים שלהם, כדי שכל הפרוסות יהיו זהות בגודלן עד כמה שניתן. פורסים בעזרת מנדולינה לפרוסות כמה שיותר דקות. אפשר לעשות זאת גם בעזרת סכין חדה - תשתדלו לפרוס דק-דק. ככל שתפוחי אדמה יהיו דקים יותר, כך הם יהיו יותר פריכים.

    גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו1
    פורסים דק-דק את תפוחי האדמה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. שמים את פרוסות תפוחי האדמה לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב בעזרת הידיים, כדי שכל הפרוסות יתכסו בשמן.
  4. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות “בעמידה” בתוך תבנית אפייה מלבנית. הם אמורים להיראות כמו ספרים על מדף. יוצקים מעל את שאריות שמן הזית המתובל.

    גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו7
    יוצקים את שמן הזית המתובל. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  5. אופים במשך 60-85 דקות עד שהגראטן משחים יפה.
  6. מכינים מלח אורגנו: מכניסים את העלים הטריים לתוך מעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את המלח וטוחנים לתערובת ריחנית אחידה. שומרים בכלי אטום.
  7. מפזרים את מלח האורגנו מעל הגראטן ומגישים.

    גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו2
    גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו: המטבח הצרפתי אצלכם בבית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    פנינה הורנונג

    המתכון נראה אש! האם ניתן להכין מראש עד לפני האפייה ? או לחילופין להכין בדקה ה90 כדי לשמור על הפריכות?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין שום בעיה (שתי האופציות)

    Avatar
    אליעזר מירון

    לא מהעולם הזה! איזו פריכות… מכין פעם שלישית

קטגוריות

אביזרים

טכניקות