גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו: המטבח הצרפתי אצלכם בבית!
גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו מהמטבח הצרפתי אצלכם במטבח - גראטן מפרוסות דקיקות, עטופות במלח אורגנו, שמקבלות קראסט שחום וטעים בטירוף
גראטן תפוחי אדמה עם מלח אורגנו מהמטבח הצרפתי אצלכם במטבח - גראטן מפרוסות דקיקות, עטופות במלח אורגנו, שמקבלות קראסט שחום וטעים בטירוף
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1636.4 קק״ל 1636.4 קק״לפחמימות 11.5 גרם 11.5 גרםשומן 180.6 גרם 180.6 גרםנתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״גחלבון 1.6 גרם 1.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 25.4 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 157.8 מ״ג 157.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות1636
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1636.4 קק״ל 1636.4 קק״לפחמימות 11.5 גרם 11.5 גרםשומן 180.6 גרם 180.6 גרםנתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״גחלבון 1.6 גרם 1.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 25.4 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 157.8 מ״ג 157.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 1636 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 תפוחי אדמה גורמה גדולים
-
3/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח ים אטלנטיגדושה
-
1 כפית פלפל שחור גרוסשטוחה
מלח אורגנו
-
1 חופן אורגנו טרי
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומורידים את הקצוות הצרים שלהם, כדי שכל הפרוסות יהיו זהות בגודלן עד כמה שניתן. פורסים בעזרת מנדולינה לפרוסות כמה שיותר דקות. אפשר לעשות זאת גם בעזרת סכין חדה - תשתדלו לפרוס דק-דק. ככל שתפוחי אדמה יהיו דקים יותר, כך הם יהיו יותר פריכים.
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב בעזרת הידיים, כדי שכל הפרוסות יתכסו בשמן.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות “בעמידה” בתוך תבנית אפייה מלבנית. הם אמורים להיראות כמו ספרים על מדף. יוצקים מעל את שאריות שמן הזית המתובל.
- אופים במשך 60-85 דקות עד שהגראטן משחים יפה.
- מכינים מלח אורגנו: מכניסים את העלים הטריים לתוך מעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את המלח וטוחנים לתערובת ריחנית אחידה. שומרים בכלי אטום.
- מפזרים את מלח האורגנו מעל הגראטן ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומורידים את הקצוות הצרים שלהם, כדי שכל הפרוסות יהיו זהות בגודלן עד כמה שניתן. פורסים בעזרת מנדולינה לפרוסות כמה שיותר דקות. אפשר לעשות זאת גם בעזרת סכין חדה - תשתדלו לפרוס דק-דק. ככל שתפוחי אדמה יהיו דקים יותר, כך הם יהיו יותר פריכים.
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב בעזרת הידיים, כדי שכל הפרוסות יתכסו בשמן.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות “בעמידה” בתוך תבנית אפייה מלבנית. הם אמורים להיראות כמו ספרים על מדף. יוצקים מעל את שאריות שמן הזית המתובל.
- אופים במשך 60-85 דקות עד שהגראטן משחים יפה.
- מכינים מלח אורגנו: מכניסים את העלים הטריים לתוך מעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את המלח וטוחנים לתערובת ריחנית אחידה. שומרים בכלי אטום.
- מפזרים את מלח האורגנו מעל הגראטן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
המתכון נראה אש! האם ניתן להכין מראש עד לפני האפייה ? או לחילופין להכין בדקה ה90 כדי לשמור על הפריכות?
כן, אין שום בעיה (שתי האופציות)
לא מהעולם הזה! איזו פריכות… מכין פעם שלישית
וואו!נעמה האלופההההה