המטוגן החדש שלכם: קובה תפוחי אדמה מטוגן במילוי בשר
אנחנו לא בטוחים אם זו מנה ראשונה או עיקרית, מה שבטוח - אתם חייבים להכין אותה! קובה מטוגן עם בשר בציפוי פירה תפוחי אדמה
אנחנו לא בטוחים אם זו מנה ראשונה או עיקרית, מה שבטוח - אתם חייבים להכין אותה! קובה מטוגן עם בשר בציפוי פירה תפוחי אדמה
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.4 קק״ל 5003.7 קק״לפחמימות 32.8 גרם 328.0 גרםשומן 34.5 גרם 345.1 גרםנתרן 615.0 מ״ג 6150.4 מ״גחלבון 14.1 גרם 140.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 21.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 68.5 גרםכולסטרול 77.9 מ״ג 779.4 מ״גסידן 30.9 מ״ג 309.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 224.9 מ״ג 2249.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 25.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות500
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.4 קק״ל 5003.7 קק״לפחמימות 32.8 גרם 328.0 גרםשומן 34.5 גרם 345.1 גרםנתרן 615.0 מ״ג 6150.4 מ״גחלבון 14.1 גרם 140.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 21.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 68.5 גרםכולסטרול 77.9 מ״ג 779.4 מ״גסידן 30.9 מ״ג 309.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 224.9 מ״ג 2249.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 25.4 מ״גסגור
בינינו, כל אוכל מטוגן הוא טעים. אבל ההבדל בין טעים למטריף מסתתר בתוך המתכון המושלם הזה! קבלו מתכון מעולה להכנת קובה מטוגן ממולא בתערובת בשר איכותי ומתובל היטב, במעטפת פירה תפוחי אדמה שנשאר רך מבפנים והופך לפריך מבחוץ בזכות הטיגון.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 500 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק תפוחי אדמה
-
1 ק"ג תפוחי אדמה גורמהאפויים ומבושלים
-
2 ביצים M
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס שבבי בצל מטוגן
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות שמן זית קלאסי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אגוז מוסקטטחון
מילוי בשר
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 שיני שוםקצוצות
-
300 גרם בשר בקר טחוןאיכותי, מעט שומן
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
2 גבעולי בצל ירוקהחלק הלבן והירוק, קצוצים
טיגון
-
2 כוסות פירורי לחםאיכותיים, ללא צבע או אבקת מרק
-
1 כוס שמן זית קלאסילטיגון
אופן הכנה
- מבשלים או אופים את תפוחי האדמה לריכוך.
- מכינים את מילוי הבשר: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא משחים יפה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומעבירים לקערה רחבה לצינון.
- מכינים את הבצק: קולפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים אותם לפירה חלק בעזרת רייסר או מועך של סבתא (לא במעבד מזון).
- מוסיפים לפירה את הביצים, הקמח, שבבי הבצל, הפטרוזיליה, שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ואגוז המוסקט ומערבבים היטב - חשוב לא ללוש יתר על המידה.
- מרכיבים את הקובה: יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים משומנות / רטובות. עושים גומה בכדור הבצק, ממלאים עם כף גדושה של המילוי וסוגרים את הגומה בבצק. נותנים לקובה את הצורה הרצויה - עגול או אובלי, שמנמנן או פחוס. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
- מניחים את כל הקובות על מגש ומכניסים למקרר לחצי שעה - זה מייצב את הקובה וכך הוא לא יתפרק בטיגון.
- מטגנים את הקובה: מחממים במחבת רחבה את שמן הזית בגובה כ-1 ס”מ. מגלגלים את הקובה בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה 3-4 דקות מכל צד. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים או אופים את תפוחי האדמה לריכוך.
- מכינים את מילוי הבשר: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא משחים יפה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומעבירים לקערה רחבה לצינון.
- מכינים את הבצק: קולפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים אותם לפירה חלק בעזרת רייסר או מועך של סבתא (לא במעבד מזון).
- מוסיפים לפירה את הביצים, הקמח, שבבי הבצל, הפטרוזיליה, שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ואגוז המוסקט ומערבבים היטב - חשוב לא ללוש יתר על המידה.
- מרכיבים את הקובה: יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים משומנות / רטובות. עושים גומה בכדור הבצק, ממלאים עם כף גדושה של המילוי וסוגרים את הגומה בבצק. נותנים לקובה את הצורה הרצויה - עגול או אובלי, שמנמנן או פחוס. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
- מניחים את כל הקובות על מגש ומכניסים למקרר לחצי שעה - זה מייצב את הקובה וכך הוא לא יתפרק בטיגון.
- מטגנים את הקובה: מחממים במחבת רחבה את שמן הזית בגובה כ-1 ס”מ. מגלגלים את הקובה בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה 3-4 דקות מכל צד. מגישים מיד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
אפשר לבשל את הקובה במקום לטגן?
המתכון הזה לא מתאים לבישול, יש מתכונים רבים של מרק קובה, כאן:
https://foody.co.il/?s=%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94