דבש הכל דבש! עוגת דבש פרווה כמו שצריך
עוגת דבש מושלמת בזמן הכנה קצר, שתעלה ניחוחות משגעים מהתנור! עוגה רכה ומתוקה בתוספת קפה נמס וקינמון, נהדרת לאירוח או נשנוש מתוק ליד הקפה
עוגת דבש מושלמת בזמן הכנה קצר, שתעלה ניחוחות משגעים מהתנור! עוגה רכה ומתוקה בתוספת קפה נמס וקינמון, נהדרת לאירוח או נשנוש מתוק ליד הקפה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.5 קק״ל 4865.4 קק״לפחמימות 61.7 גרם 617.0 גרםשומן 19.7 גרם 197.1 גרםנתרן 171.6 מ״ג 1716.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 9.9 גרםשומן רווי 7.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 37.1 מ״ג 370.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 732.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות487
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.5 קק״ל 4865.4 קק״לפחמימות 61.7 גרם 617.0 גרםשומן 19.7 גרם 197.1 גרםנתרן 171.6 מ״ג 1716.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 9.9 גרםשומן רווי 7.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 37.1 מ״ג 370.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 732.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 487 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת דבש
-
240 מ"ל מים חמיםכוס אחת
-
2 כפיות קפה נמס
-
4 ביצים L
-
150 גרם סוכר לבן3/4 כוס
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת ולא חמה
-
240 גרם דבששני שליש כוס
-
350 גרם קמח לבןשתיים וחצי כוסות
-
10 גרם אבקת אפייהשתי כפיות
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחוןאופציונלי
הגשה
-
1 שקית אבקת סוכרלפי הצורך
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והבלובנד ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-50-55 דקות עד שהעוגה מתייצבת, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית כ-10 דקות ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
- מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והבלובנד ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-50-55 דקות עד שהעוגה מתייצבת, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית כ-10 דקות ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
- מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
מתכונים של עוגת דבש שאתם חייבים להכין! שנה טובה!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי האם אפשר להחליף את הקפה נמס בתה? אם כן מה השוני?
אפשר ברבע כוס תה מוכן, השוני בטעם 🙂
תודה על המענה אשמח לעןד שאלה מה גודל התבנית שצריך לעוגה?
תבנית קוגלהוף 26 ס”מ. חג שמח!