-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.6 קק״ל 3343.0 קק״לפחמימות 19.6 גרם 235.8 גרםשומן 20.7 גרם 248.0 גרםנתרן 446.4 מ״ג 5357.0 מ״גחלבון 2.7 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.4 גרםשומן רווי 13.7 גרם 163.9 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 7.2 מ״גסידן 11.6 מ״ג 139.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 81.9 מ״ג 982.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.6 קק״ל 3343.0 קק״לפחמימות 19.6 גרם 235.8 גרםשומן 20.7 גרם 248.0 גרםנתרן 446.4 מ״ג 5357.0 מ״גחלבון 2.7 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.4 גרםשומן רווי 13.7 גרם 163.9 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 7.2 מ״גסידן 11.6 מ״ג 139.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 81.9 מ״ג 982.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״גסגור
גלידה ביתית מעולם לא הייתה קלה וטעימה כל כך! לא תמיד בא לנו לארגן את הילדים, לצאת אל השמש הקופחת, להיכנס אל האוטו ולנסוע עד לגלידריה בשביל גלידה טעימה ואיכותית. ליאור משיח מפנקת אתכם במתכון מושלם של גלידה ביתית עם קוקוס וקרמל מיסו מלוח שתצנן אתכם בימי השמש החמים, רוצו להכין!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 279 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרמל מיסו מלוח
-
150 גרם סוכר לבן
-
1 כף דבש
-
80 גרם שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
80 גרם חלב 3%
-
100 גרם מיסו בהירמזרח מערבמיסו לבן 'מזרח מערב'
גלידת קוקוס
-
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
250 גרם קרם קוקוסמזרח מערב'מזרח מערב'
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 חלב מרוכז פחית
הגשה
-
מזרח מערבקלוי
אופן הכנה
- מכינים את קרמל המיסו: מערבבים את הסוכר בסיר על אש קטנה עד שהוא נמס וצבעו הופך לצבע של סירופ מייפל. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- טורפים בקערה את המיסו הלבן עם החלב והשמנת המתוקה ומוסיפים את התערובת לקרמל. מערבבים עד למרקם של בלילת פנקייק ומעבירים לקערה חסינת חום לצינון.
- מכינים את גלידת הקוקוס: מקציפים מחצית מהשמנת המתוקה עם המלח ותמצית הווניל.
- מוסיפים את קרם הקוקוס והחלב המרוכז ומקציפים היטב. התערובת תיראה נוזלית וזה בסדר.
- מקציפים את המחצית השנייה של השמנת המתוקה ומקפלים לתוך תערובת גלידת הקוקוס בעדינות.
- מוזגים את תערובת הגלידה לתבנית מרובעת בגודל 25X25 ס”מ. בעזרת כף, יוצרים בגלידה דוגמאות מקרמל המיסו שהכנו, ושומרים בצד חלק מהקרמל לצורך הגשת הגלידה. בוזקים מעל הגלידה קצת מהקוקוס הטחון הקלוי.
- עוטפים את התבנית היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
- לאחר שהגלידה קפאה, יוצרים כדורי גלידה באמצעות כף גלידה ומגישים בגביע גלידה או בקערה, עם עוד קרמל מיסו מלוח וקוקוס טחון קלוי. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את קרמל המיסו: מערבבים את הסוכר בסיר על אש קטנה עד שהוא נמס וצבעו הופך לצבע של סירופ מייפל. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- טורפים בקערה את המיסו הלבן עם החלב והשמנת המתוקה ומוסיפים את התערובת לקרמל. מערבבים עד למרקם של בלילת פנקייק ומעבירים לקערה חסינת חום לצינון.
- מכינים את גלידת הקוקוס: מקציפים מחצית מהשמנת המתוקה עם המלח ותמצית הווניל.
- מוסיפים את קרם הקוקוס והחלב המרוכז ומקציפים היטב. התערובת תיראה נוזלית וזה בסדר.
- מקציפים את המחצית השנייה של השמנת המתוקה ומקפלים לתוך תערובת גלידת הקוקוס בעדינות.
- מוזגים את תערובת הגלידה לתבנית מרובעת בגודל 25X25 ס”מ. בעזרת כף, יוצרים בגלידה דוגמאות מקרמל המיסו שהכנו, ושומרים בצד חלק מהקרמל לצורך הגשת הגלידה. בוזקים מעל הגלידה קצת מהקוקוס הטחון הקלוי.
- עוטפים את התבנית היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
- לאחר שהגלידה קפאה, יוצרים כדורי גלידה באמצעות כף גלידה ומגישים בגביע גלידה או בקערה, עם עוד קרמל מיסו מלוח וקוקוס טחון קלוי. בתיאבון!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה זה מיסו בהיר
יש מיסו כהה ומיסו בהיר, למתכון זה צריך מיסו בהיר:
https://www.ewi.co.il/products/%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%99%d7%a1%d7%95-%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%9c%d7%91%d7%9f-hikari-%d7%99%d7%a4%d7%9f/