זיכרונות מסבתא מרוקו: עוגיות ע’ייבה ב-4 מצרכים בלבד
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.6 קק״ל 4891.0 קק״לפחמימות 25.1 גרם 628.0 גרםשומן 10.8 גרם 269.8 גרםנתרן 1.3 מ״ג 32.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 61.9 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 148.8 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 738.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 191.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 37.9 מ״ג 948.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות196
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.6 קק״ל 4891.0 קק״לפחמימות 25.1 גרם 628.0 גרםשומן 10.8 גרם 269.8 גרםנתרן 1.3 מ״ג 32.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 61.9 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 148.8 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 738.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 191.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 37.9 מ״ג 948.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
הייתי ילד בשנות ה – 80, גדלתי אצל סבתא מרוקאית שלא ידעה עברית. המטבח היה מרכז החיים. כילד זכרתי את המטבח כענק בגודלו! בפועל הוא היה מטר על מטר מרובע.
המכשור היו ידיה של סבתא, הארונות עם הפורמייקה הכתומה, השיש שנראה כמו מצבה, כיור עם ברז שבקיץ יצאו ממנו מים חמים ובחורף מים קרים והכל בזרזיף קטנטן, מקרר עם ידית חיצונית כמו של רכב פונטיאק מודל 66 ותנור שנראה כמו ארון נעלים עם חלון קטנטן שיכולת רק לנחש מה נאפה בפנים.
המצרכים היו בסיסיים לא משופעים ולא מגוונים. זו הייתה נחלת הכלל…
אך את המטעמים שיצאו משם לא ניתן לשחזר היום! אחת העוגיות הנימוחות ביותר בעולם העוגיות מאופיינת בצבע צחור הן עוגיות ה-ע’ייבה. מתכון פשוט, ארבעה מרכיבים סה”כ, שהסוד בהן, טמון בלישה ובאפייה!
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 196 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
קישוט
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מנפים יחד קמח ואבקת סוכר לקערת מיקסר.
- במיקסר עם וו גיטרה לשים יחד במהירות נמוכה ביותר את החמאה הרכה, קמח ,אבקת סוכר וכף תמצית מי ורדים למשך 5 דק’.
- בשלב זה התערובת תהיה פירורית, מגבירים למהירות בינונית לשים 5 דקות נוספות, בשלב זה התערובת צריכה להתגבש לכדי כדור.
- ממשיכים לישה במהירות איטית 5 דקות נוספת עד שמתקבל בצק בעל מרקם של “ענן” ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
- יוצרים כדורים קטנים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים קלות את פני הכדור בעזרת האצבע.
- מקשטים בפיסטוק קלוף במרכז כל עוגייה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מנפים יחד קמח ואבקת סוכר לקערת מיקסר.
- במיקסר עם וו גיטרה לשים יחד במהירות נמוכה ביותר את החמאה הרכה, קמח ,אבקת סוכר וכף תמצית מי ורדים למשך 5 דק’.
- בשלב זה התערובת תהיה פירורית, מגבירים למהירות בינונית לשים 5 דקות נוספות, בשלב זה התערובת צריכה להתגבש לכדי כדור.
- ממשיכים לישה במהירות איטית 5 דקות נוספת עד שמתקבל בצק בעל מרקם של “ענן” ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
- יוצרים כדורים קטנים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים קלות את פני הכדור בעזרת האצבע.
- מקשטים בפיסטוק קלוף במרכז כל עוגייה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
תגובות (17)
היי ,הכנתי את המתכון ,העוגיות טעימות אך לא יוצאות רכות ומתפוררות כמו שע’ייבה צריכה להיות, הן יוצאות דווקא קצת קריספיות ,מה הסיבה ?
היי גילי, אנחנו לא יכולים לדעת מרחוק מה הסיבה כי לא יודעים מה בדיוק עשית 🙂 יכול להיות שעיבדת יותר מדי את המסה? מקווים שיצא יותר דומה למה שאת מכירה בניסיון הבא.
ארבעה רכיבים! רכיב אחד, ארבעה רכיבים.
צודק ותוקן! אבל לא צריך להתרגז 🙂