זר קאפקייקס חגיגי במיוחד

מוזמנים לאירוע ורוצים להביא מתנה? במקום להביא למסיבה עוגה או עוגיות אפשר להביא זר קאפקייקס בטעם וניל עם ציפוי מרנג חגיגי
מוזמנים לאירוע ורוצים להביא מתנה? במקום להביא למסיבה עוגה או עוגיות אפשר להביא זר קאפקייקס בטעם וניל עם ציפוי מרנג חגיגי
  • קרין גורן
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.8 קק״ל 6282.1 קק״ל
    פחמימות 41.5 גרם 996.3 גרם
    שומן 9.4 גרם 224.6 גרם
    נתרן 300.8 מ״ג 7218.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 82.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 124.2 גרם
    כולסטרול 73.0 מ״ג 1751.6 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 530.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 1155.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.8 קק״ל 6282.1 קק״ל
    פחמימות 41.5 גרם 996.3 גרם
    שומן 9.4 גרם 224.6 גרם
    נתרן 300.8 מ״ג 7218.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 82.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 124.2 גרם
    כולסטרול 73.0 מ״ג 1751.6 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 530.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 1155.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפינס וקאפקייקס
קרין גורן
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קאפקייקס

קרם מרנג


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הקאפקייקס: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט, לאיחוד.
  3. מרפדים את תבנית המאפינס במנז’טים יפים. ממלאים בעזרת כף גלידה עד 3/4 גובה המנז’ט.
  4. אופים 25-20 דקות להזהבה, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
  5. מכינים את קרם המרנג: מוזגים לסיר מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבונים, הסוכר, המים והמלח. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגירית בין האצבעות).
  6. מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי (כ-10 דקות). מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית ורד (כוכב סגור).
  7. מקשטים כל קאפקייק בספירלה שטוחה שמתחילים לזלף מהאמצע כלפי חוץ.
  8. מקררים את הקאפקייקס שעתיים להתייצבות.
  9. מכינים אגרטל מקושט בצלופן. מניחים בתוכו כדור קלקר או מלון עטוף בנייר קרפ. מהדקים לתוך האגרטל. נועצים קיסמים (שניים לכל קאפקייק) ו”מושיבים” את הקאפקייקס מעל.

הערות

  • אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • אם רוצים להזהיב קצת את המרנג – חורכים קלות מלמעלה בעזרת ברנר, או מעבירים לתנור מחומם לחום גבוה, במצב גריל, ומחממים דקה
  • את כדורי הקלקר אפשר להשיג בחנויות יצירה או חנויות פרחים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זר קאפקייקס חגיגי במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    שני

    היי קרין ,הקאפקייקס יצאו לי טעימים ,אך המרנג אפילו שהקצפתי אותו חזק ,הצורה של הפרח לא יצאה לי טוב . אולי כי השתמשתי עם אותו צנטר אבל פלסטיק? יש מצב שצנטר מתכת עושה ממש את הדוגמה הרצויה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      בעקרון לא אמורה להיות בעיה עם צנתר פלסטיק. אם המרנג לא שמר על צורתו, זה כי הוא לא היה חזק מספיק.

    Avatar
    שני

    היי קרין ,הכנתי את הקאפקייקס ,יצא טעים .

קטגוריות

אביזרים

טכניקות