כמו ביצת הפתעה – קישואים עגולים ממולאים בקינואה
צלחת צבעונית ומשמחת של קישואים עגלגלים ממולאים שהם קצת כמו ביצת הפתעה מלאה בכל טוב. ומה כייף? זו מנה טבעונית, מזינה, עם קינואה, גזרים צבעוניים ומלא ירוקים
צלחת צבעונית ומשמחת של קישואים עגלגלים ממולאים שהם קצת כמו ביצת הפתעה מלאה בכל טוב. ומה כייף? זו מנה טבעונית, מזינה, עם קינואה, גזרים צבעוניים ומלא ירוקים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.8 קק״ל 3081.2 קק״לפחמימות 27.6 גרם 331.5 גרםשומן 13.8 גרם 165.8 גרםנתרן 681.2 מ״ג 8173.9 מ״גחלבון 5.2 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.1 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 86.6 מ״ג 1039.4 מ״גברזל 2.9 מ״ג 35.3 מ״גאשלגן 534.2 מ״ג 6410.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.8 קק״ל 3081.2 קק״לפחמימות 27.6 גרם 331.5 גרםשומן 13.8 גרם 165.8 גרםנתרן 681.2 מ״ג 8173.9 מ״גחלבון 5.2 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.1 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 86.6 מ״ג 1039.4 מ״גברזל 2.9 מ״ג 35.3 מ״גאשלגן 534.2 מ״ג 6410.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 257 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית הקינואה
קישואים
-
12 יחידות קישוא עגול
-
2 קופסאות עגבניות מרוסקותאו עגבניות קצוצות
-
6 שיני שוםקצוצות או פרוסות
-
8 כפות שמן זיתלשימון התבנית ולזילוף מעל הקישואים
אופן הכנה
- מכינים את מלית הקינואה: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצלים הקצוצים ואת הגזרים המגוררים עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים.
- מכניסים את הקינואה, ממליחים, מפלפלים, מערבבים. מוסיפים לסיר את המים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים.
- תנו לקינואה להתקרר מעט ובינתיים תקצצו את הפטרוזיליה, השמיר והנענע וערבבו בתערובת הקינואה. הוסיפו את הסילאן.
- מטפלים בקישואים: חותכים את כיפות הקישואים העגולים, מרוקנים את הקישואים בעזרת כף. בסיר מלא מים רותחים עם כפית מלח חולטים את הקישואים כמה דקות.
- ממקמים את הקישואים בתבנית עמוקה משומנת בשמן זית.
- בעזרת כף ממלאים את הקישואים בתערובת הקינואה ממש עד הסוף (הקינואה לא תתנפח יותר) ומכסים את הקישואים בכיפות שלהם.
- שופכים מעל הקישואים את העגבניות הקצוצות, אפשר כמובן לקצוץ עגבניות בעצמכם. מפזרים את שיני השום הקצוצות ומזרזפים את שמן הזית מעל.
- אופים בתנור בחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה.
אופן הכנה
- מכינים את מלית הקינואה: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצלים הקצוצים ואת הגזרים המגוררים עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים.
- מכניסים את הקינואה, ממליחים, מפלפלים, מערבבים. מוסיפים לסיר את המים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים.
- תנו לקינואה להתקרר מעט ובינתיים תקצצו את הפטרוזיליה, השמיר והנענע וערבבו בתערובת הקינואה. הוסיפו את הסילאן.
- מטפלים בקישואים: חותכים את כיפות הקישואים העגולים, מרוקנים את הקישואים בעזרת כף. בסיר מלא מים רותחים עם כפית מלח חולטים את הקישואים כמה דקות.
- ממקמים את הקישואים בתבנית עמוקה משומנת בשמן זית.
- בעזרת כף ממלאים את הקישואים בתערובת הקינואה ממש עד הסוף (הקינואה לא תתנפח יותר) ומכסים את הקישואים בכיפות שלהם.
- שופכים מעל הקישואים את העגבניות הקצוצות, אפשר כמובן לקצוץ עגבניות בעצמכם. מפזרים את שיני השום הקצוצות ומזרזפים את שמן הזית מעל.
- אופים בתנור בחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
היי, אפשר להחליף את הבישול במקום התנור על הכיריים?
היי נטע, כן, אפשר להמיר את האפייה בתנור בבישול על הכיריים, רק להשגיח על התבשיל שלא ישרף.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל בולגרי
- אוכל בלקני
- אוכל טורקי
- אוכל יווני
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- קטניות וחיטה
- תבשילים
- תוספות