באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

המדריך להכנת חומוס – אפרת ליכטנשטט מלמדת איך מכינים חומוס ביתי

רגילים לבשל חומוס ביתי במשך שעות על הכיריים? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לחומוס ביתי שמבשלים בזריזות. טוחנים ומגישים עם שמן זית איכותי, גרגרי חומוס שלמים וזעתר
רגילים לבשל חומוס ביתי במשך שעות על הכיריים? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לחומוס ביתי שמבשלים בזריזות. טוחנים ומגישים עם שמן זית איכותי, גרגרי חומוס שלמים וזעתר
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    560
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 559.6 קק״ל 2238.5 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 310.8 גרם
    שומן 15.0 גרם 60.1 גרם
    נתרן 412.1 מ״ג 1648.4 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 105.2 גרם
    סיבים תזונתיים 22.9 גרם 91.4 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 125.4 מ״ג 501.5 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
    אשלגן 942.0 מ״ג 3768.1 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    560
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 559.6 קק״ל 2238.5 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 310.8 גרם
    שומן 15.0 גרם 60.1 גרם
    נתרן 412.1 מ״ג 1648.4 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 105.2 גרם
    סיבים תזונתיים 22.9 גרם 91.4 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 125.4 מ״ג 501.5 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
    אשלגן 942.0 מ״ג 3768.1 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
אפרת ליכטנשטט
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חומוס להשרייה

ממרח חומוס


אופן הכנה

  1. משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
  2. מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינג׳ה עם 1 ליטר מים. סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומוודאים שכפתור הseal סגור. מפעילים על תוכנית סיר לחץ על מצב HIGH ל-10 דקות.
  3. מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול.  מקררים מעט את הגרגרים. 
  4. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
  5. טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
  6. החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
  7. שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המדריך להכנת חומוס – אפרת ליכטנשטט מלמדת איך מכינים חומוס ביתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    יוכי קוסובסקי

    בישלתי כמות גדולה של גרגרי חומוס ואני לא רוצה להשתמש בכל הכמות באותה עת.איך מומלץ להקפיא את הגרגרים המבושלים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אין שום בעיה. להכניס את גרגירי החומוס לשקית זיפר או קופסא סגורה היטב ולשמור במקפיא.

    Avatar
    Ofir Gilor

    היי אפרת, במידה ולא מעוניינים להשתמש בסיר לחץ, אזי מהי האלטרנטיבה, כיצד וכמה זמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר לבשל בסיר רגיל עם מכסה למשך שעתיים לפחות (עד שהגרגרים מתרככים). בהצלחה!

      Avatar
      מיכל טל

      במתכון רשום 10 בחום גבוה בסיר לחץ ובחוברת בטבלת סיר לחץ רשום 3 דקות בחום נמוך.למה יש הבדל כל כך גדול בין השניים?

      Avatar
      מערכת Foody

      איזו חוברת? חשוב ללכת לפי המתכון הכתוב

קטגוריות

אביזרים

תגיות