רקע הנמל מעודכן

חומושוואיה – חומוס חם עם משוואיה וגרגירים

חומושוואיה. מנה שהיא חלום. חומוס עם סלט משוואיה, גרגירים, ביצה וטעמים ים תיכוניים שכולם אוהבים. מי לא ירצה לטעום חומוס ביתי כל כך יפה?
חומושוואיה. מנה שהיא חלום. חומוס עם סלט משוואיה, גרגירים, ביצה וטעמים ים תיכוניים שכולם אוהבים. מי לא ירצה לטעום חומוס ביתי כל כך יפה?
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 19 שעות
  • קלוריות
    545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 545.3 קק״ל 2726.6 קק״ל
    פחמימות 39.3 גרם 196.3 גרם
    שומן 29.5 גרם 147.6 גרם
    נתרן 567.9 מ״ג 2839.5 מ״ג
    חלבון 25.6 גרם 127.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.2 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 24.1 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 114.4 מ״ג 571.9 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 20.9 מ״ג
    אשלגן 843.0 מ״ג 4215.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 19 שעות
  • קלוריות
    545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 545.3 קק״ל 2726.6 קק״ל
    פחמימות 39.3 גרם 196.3 גרם
    שומן 29.5 גרם 147.6 גרם
    נתרן 567.9 מ״ג 2839.5 מ״ג
    חלבון 25.6 גרם 127.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.2 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 24.1 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 114.4 מ״ג 571.9 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 20.9 מ״ג
    אשלגן 843.0 מ״ג 4215.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור

חומוס חם עם משוואיה וגרגירים מושלם. אז קודם תדעו שהחומוס של הנמל הוא המתאים ביותר לעשות חומוס ביתי טעים כמו שצריך, אני הוספתי משוואיה בגרסה מהירה וגרגירים חמים מושלמים

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
איתי אדרי
X

8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס לילה שלם (מומלץ 15 שעות), עד שמופיעות נקודות לבנות מעל המים.
  2. מסננים את החומוס ושוטפים היטב, מעבירים לסיר עם מים רותחים , מוסיפים סודה לשתייה , מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגרגירים רכים.
  3. מעבירים מחצית מהגרגירים כאשר הם חמים אבל לא רותחים למעבד מזון וטוחנים, מוסיפים טחינה, מלח, מיץ לימון, ורבע כוס מים קרים, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק, במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים לקבלת מרקם , לא סמיך מידי ולא נוזלי מידי.
  4. מקלפים חציל ופורסים לחצאי ירח וממליחים עם כפית מלח. מניחים כשעה במסננת להגרת נוזלים, פורסים עגבניות, פלפל חריף ובצלים.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות חום עליון תחתון.
  6. מניחים על מגש נייר אפייה, מורחים על הנייר אפייה מעט שמן זית עם פפריקה, מסדרים את הירקות וממליחים מעט, על החציל מפזרים עוד שמן זית, מכניסים לחלק העליון של התנור למשך 20 דקות עד להשחמה יפה.
  7. את הביצים מרתיחים בסיר קטן למשך 15 דקות. מקלפים וחוצים.
  8. מגישים את החומוס כשהוא עדיין מעט חם, מעל את הירקות שצלינו, גרגירי חומוס חמים, שמן זית ופטרוזיליה, פיתות חמות ויש לכם מתכון מדהים לחומוס.

    חומושוואיה - חומוס משוויאה וגרגירים
    חומושוואיה - חומוס משוויאה וגרגירים. צילום: איתי אדרי


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ישראל זרביב

    אפשר לעשות עם חומוס משימורים ?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי ישראל. אפשר בהחלט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות