קלאסי זה הכי טעים: חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום
מתכון לילדים ולמבוגרים, בשישה שלבים פשוטים ויש לכם את המנה המושלמת! חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום עסיסי וכל כך טעים שכולם ילקקו את האצבעות
מתכון לילדים ולמבוגרים, בשישה שלבים פשוטים ויש לכם את המנה המושלמת! חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום עסיסי וכל כך טעים שכולם ילקקו את האצבעות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.5 קק״ל 1245.9 קק״לפחמימות 18.5 גרם 74.1 גרםסוכר 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 14.2 גרם 56.6 גרםנתרן 632.9 מ״ג 2531.4 מ״גחלבון 25.4 גרם 101.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.2 מ״ג 104.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 188.1 מ״ג 752.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות312
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.5 קק״ל 1245.9 קק״לפחמימות 18.5 גרם 74.1 גרםסוכר 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 14.2 גרם 56.6 גרםנתרן 632.9 מ״ג 2531.4 מ״גחלבון 25.4 גרם 101.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.2 מ״ג 104.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 188.1 מ״ג 752.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 312 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חזה עוף שלם בינוניפרפר, חצוי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםקצוצות דק
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות קטנות
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
3 כפות קרם קוקוסאו קרם קוקוס - לא חובה
-
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
אופן הכנה
- מורחים את חזה העוף ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים מחבת ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד להזהבה. הוא לא חייב להיות לגמרי מוכן מבפנים - הוא ימשיך להתבשל ברוטב עגבניות. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת עוד כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והעגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, השמנת הצמחית ומרק העוף, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחזירים לרוטב את חזה העוף ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהוא מתרכך ומוכן.
- מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים מיד לצד בורגול.
אופן הכנה
- מורחים את חזה העוף ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים מחבת ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד להזהבה. הוא לא חייב להיות לגמרי מוכן מבפנים - הוא ימשיך להתבשל ברוטב עגבניות. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת עוד כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והעגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, השמנת הצמחית ומרק העוף, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחזירים לרוטב את חזה העוף ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהוא מתרכך ומוכן.
- מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים מיד לצד בורגול.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
קליל וטעים
טעים מאוד! קל להכנה!
איזה כייף. תודה שחזרת לספר לנו!
מתכון קל בלי המון עבודה וטעים אש
חזה עוף נירא טוב