חלה במילוי גבינת מוצרלה וטפנד זיתים
רכה, נימוחה ומשודרגת: חלה עם גבינת מוצרלה איטלקית וטפנד זיתים שמכינים לבד. מאפה מושלם, עם ניחוח משגע שקשה להישאר אדישים אליו
רכה, נימוחה ומשודרגת: חלה עם גבינת מוצרלה איטלקית וטפנד זיתים שמכינים לבד. מאפה מושלם, עם ניחוח משגע שקשה להישאר אדישים אליו
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1723.8 קק״ל 3447.6 קק״לפחמימות 190.3 גרם 380.6 גרםשומן 79.4 גרם 158.9 גרםנתרן 3096.2 מ״ג 6192.3 מ״גחלבון 63.7 גרם 127.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 22.4 גרם 44.7 גרםכולסטרול 354.4 מ״ג 708.8 מ״גסידן 672.3 מ״ג 1344.5 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 176.0 מ״ג 352.1 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות1724
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1723.8 קק״ל 3447.6 קק״לפחמימות 190.3 גרם 380.6 גרםשומן 79.4 גרם 158.9 גרםנתרן 3096.2 מ״ג 6192.3 מ״גחלבון 63.7 גרם 127.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 22.4 גרם 44.7 גרםכולסטרול 354.4 מ״ג 708.8 מ״גסידן 672.3 מ״ג 1344.5 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 176.0 מ״ג 352.1 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 5.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1724 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
טפנד
-
1 כוס זיתים שחוריםמגולענים
-
2 כפות שמן זית
-
4 פילה אנשובי
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
4 עלי בזיליקום
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלית
-
1 שקית גבינת מוצרלהמגוררת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק רך, גמיש ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטפנד: מרסקים במעבד מזון את חומרי הטפנד, עד לקבלת תערובת במרקם גס.
- מרכיבים את החלות ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים כל עלה בטפנד, מפזרים גבינת מוצרלה ומגלגלים לגליל.
- יוצרים בורג מכל זוג גלילים. מניחים כל חלת בורג בתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהחלות זהובות מאוד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק רך, גמיש ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטפנד: מרסקים במעבד מזון את חומרי הטפנד, עד לקבלת תערובת במרקם גס.
- מרכיבים את החלות ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים כל עלה בטפנד, מפזרים גבינת מוצרלה ומגלגלים לגליל.
- יוצרים בורג מכל זוג גלילים. מניחים כל חלת בורג בתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהחלות זהובות מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן