סנו רקע

חלת בריוש משגעת עם חמאת זיתים וטימין

על כל שולחן בארוחת שישי חייבת להיות חלה וכדי לשדרג אותה הכנסנו הפעם תוספת מפתיעה של חמאת זיתים וטימין. לא תאמינו כמה שזה טוב!
על כל שולחן בארוחת שישי חייבת להיות חלה וכדי לשדרג אותה הכנסנו הפעם תוספת מפתיעה של חמאת זיתים וטימין. לא תאמינו כמה שזה טוב!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    9849
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9848.8 קק״ל 9848.8 קק״ל
    פחמימות 943.4 גרם 943.4 גרם
    שומן 570.7 גרם 570.7 גרם
    נתרן 10550.2 מ״ג 10550.2 מ״ג
    חלבון 246.6 גרם 246.6 גרם
    סיבים תזונתיים 60.5 גרם 60.5 גרם
    שומן רווי 285.5 גרם 285.5 גרם
    כולסטרול 3744.4 מ״ג 3744.4 מ״ג
    סידן 939.9 מ״ג 939.9 מ״ג
    ברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״ג
    אשלגן 3074.6 מ״ג 3074.6 מ״ג
    אבץ 23.3 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    9849
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9848.8 קק״ל 9848.8 קק״ל
    פחמימות 943.4 גרם 943.4 גרם
    שומן 570.7 גרם 570.7 גרם
    נתרן 10550.2 מ״ג 10550.2 מ״ג
    חלבון 246.6 גרם 246.6 גרם
    סיבים תזונתיים 60.5 גרם 60.5 גרם
    שומן רווי 285.5 גרם 285.5 גרם
    כולסטרול 3744.4 מ״ג 3744.4 מ״ג
    סידן 939.9 מ״ג 939.9 מ״ג
    ברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״ג
    אשלגן 3074.6 מ״ג 3074.6 מ״ג
    אבץ 23.3 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
מערכת Foody
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מילוי חמאת זיתים

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק למעט החמאה בקערה או במיקסר עם וו לישה ולשים במשך 3 דקות לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במשך 5 דקות נוספות.
  3. עוטפים את הקערה בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך שעה. מורידים נפח לבצק ומעבירים למקרר לזמן מנוחה נוסף (כשעה נוספת).
  4. מכינים את חמאת הזיתים: לתוך סנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר L, מכניסים את כל הרכיבים למעט החמאה. סוגרים את השקית ועוברים עליה עם מערוך עד שכל הרכיבים הופכים למחית.
  5. מוסיפים את החמאה ומעבדים שוב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
  7. מרדדים כל עלה לגודל של 25*25 ס”מ.  גוזרים את קצה שקית הזיפר, מזלפים רבע מכמות הממרח ומורחים בעזרת פלטה קטנה או כף על גבי הבצק.
  8. חותכים את עלה הבצק באמצע ויוצרים 2 עלים. מגלגלים כל עלה לרולדה וקולעים אותם זה עם זה בצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
  9. מניחים ב-2 סנו סושי - תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק או על גבי תבנית עליה מונח סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  10. טורפים את הביצה עם המלח ומברישים את החלות בעדינות. מפזרים מעל את תערובת הגרעינים.
  11. מתפיחים במשך שעה עד שהחלות מכפילות את נפחן.
  12. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
  13. מכסים בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות (לשמירת הלחות בפנים). החלה יוצאת עסיסית ורכה מהתנור.
חלת בריוש בחמאת זיתים וטימין 2
חלת בריוש עם חמאת זיתים וטימין. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת בריוש משגעת עם חמאת זיתים וטימין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אודטה שוורץ

    יש טעות במירשם. כתבתם: מוסיפים את החמאה ומעבדים שוב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל עלה לגודל של 25*25 ס”מ. גוזרים את קצה שקית הזיפר, מזלפים רבע מכמות הממרח ומורחים בעזרת פלטה קטנה או כף על גבי הבצק. חותכים את עלה הבצק באמצע ויוצרים 2 עלים. מגלגלים כל עלה לרולדה וקולעים אותם זה עם זה בצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. מניחים ב-2 סנו סושי – תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק או על גבי תבנית עליה מונח סנו סושי- נייר אפייה טבעי. אז מתקבלות לפי הכתוב 4 חלות, כשכל חלה מורכבת מגיליון בצק אחד חתוך ל-2 ומגולגל כמו בורג. ואז אתם אומרים להכניס רק לשתי תבניות. אז מה הנכון? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אודטה, לא בטוחים שהבנו מה השאלה בעצם. 🙂

    Avatar
    שרי בוקסבוים

    יש אפשרות להחליף תקמח לכוסמין מלא?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שרה! היינו ממליצים להחליף רק שליש מכמות הקמח לכוסמין, כדי שהבריוש האוורירי לא יהיה כבד מדי 🙂 בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות