חמין מקרוני ועוף של העולמות!

הגיע הזמן לגוון את השבת עם חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, ויש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו
הגיע הזמן לגוון את השבת עם חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, ויש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
57 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 536.0 גרם
    סוכר 3.8 גרם 30.3 גרם
    שומן 21.2 גרם 169.8 גרם
    נתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״ג
    חלבון 37.7 גרם 302.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 536.0 גרם
    סוכר 3.8 גרם 30.3 גרם
    שומן 21.2 גרם 169.8 גרם
    נתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״ג
    חלבון 37.7 גרם 302.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור

מתכון ממורשת המטבח הספרדי-ירושלמי, שנותן פייט הולם וטעים לקוגל האשכנזי. אם חיפשתם גיוון לחמין הקלאסי, קבלו חמין כל כך קל להכנה, שמצד אחד אין בו את הכבדות של החמין הקלאסי, אך מצד שני יש בו את כל מה שמחפשים בחמין טעים לשבת גשומה וחורפית!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מערכת Foody
X

57 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח במשך כ-5 דקות ומסננים.
  2. מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור, ומטגנים בסיר עם שמן חם במשך 4-5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לסיר בצל ושיני שום שלמות, ומטגנים במשך כ-7 דקות עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  4. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים במשך 6-7 דקות מכל צד או עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
  5. מרכיבים את החמין: מסדרים בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מעל מוסיפים חצי מכמות הפסטה.
  6. מעל לפסטה מסדרים את שוקי העוף הצלויות בשכבה אחת ומפזרים מעל את הבצל והשום.

    חמין מקרוני ועוף3
    הופכים את החמין בשלמותו על מגש. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: ענת לובל

  7. מסדרים מעל את הביצים בקליפתן ומסיימים בפסטה שנותרה.
  8. מערבבים את המים עם התבלינים ויוצקים מעל לסיר החמין, מביאים לרתיחה.
  9. מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
  10. מכסים היטב בנייר אפייה רטוב שאותו מצמידים על הפסטה עצמה, ולאחר מכן סוגרים את הסיר במכסה מותאם.
  11. מעבירים את הסיר לתנור למשך כ-6 שעות או למשך לילה. לפני ההגשה, הופכים את החמין בשלמותו על מגש ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמין מקרוני ועוף של העולמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (65)

Avatar

    Avatar
    צביה גאון

    רציתי לדעת בבקשה לדעת האם צריך להוסיף מים אם אני מניחה כל הלילה על הפלטה זה לא יתייבש?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי צביה, לא צריך להוסיף מים. עם זאת, המכסה חייב להיות סגור למנוע בריחת נוזלים, אפשר לשים מגבת מעל. כמו כן, חשוב לבדוק נוזלים לפני שהולכים לישון ובמידת הצורך אפשר גם לשים את החמין בצד של הפלטה (ולא באמצע הפלטה – כי שם הכי חם).

    Avatar
    לילי ויובל טריסטר

    1. תודה רבה על הרעיון והמתכון.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה לכם 🙂

    Avatar
    גאולה פלייש

    ערב טב, חסר לי משהו מאד חשוב לדעתי בחמין ספגטי, מה עם

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות