רקע למתחם סוגת
קאבר דסקטופ סוגת

חציל סינייה מטורף עם גרגירי חומוס

מתכון לחציל סינייה מטורף, תבשיל עשיר בגרגירי חומוס ובשר טחון, נשאר לכם להוסיף טחינה מעל הכל ואתם לחלוטין מסודרים
מתכון לחציל סינייה מטורף, תבשיל עשיר בגרגירי חומוס ובשר טחון, נשאר לכם להוסיף טחינה מעל הכל ואתם לחלוטין מסודרים
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    579
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 578.6 קק״ל 4628.4 קק״ל
    פחמימות 43.3 גרם 346.2 גרם
    שומן 35.3 גרם 282.0 גרם
    נתרן 446.8 מ״ג 3574.3 מ״ג
    חלבון 28.9 גרם 231.5 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 158.4 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרם
    כולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 120.9 מ״ג 967.1 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״ג
    אשלגן 1453.7 מ״ג 11629.3 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 48.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    579
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 578.6 קק״ל 4628.4 קק״ל
    פחמימות 43.3 גרם 346.2 גרם
    שומן 35.3 גרם 282.0 גרם
    נתרן 446.8 מ״ג 3574.3 מ״ג
    חלבון 28.9 גרם 231.5 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 158.4 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרם
    כולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 120.9 מ״ג 967.1 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״ג
    אשלגן 1453.7 מ״ג 11629.3 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 48.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
ניצן סוסיד
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סינייה

טחינה

סלט עגבניות חריף

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס כ-12 שעות במים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך.
  2. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מכינים את הסינייה: חותכים את הבצלים לקוביות קטנות וקוצצים את השום.
  4. דוקרים את החצילים עם סכין קטנה באזורים שונים. קולים את החצילים על משטח רשת בתנור עד שהקליפה שרופה והחציל רך, כ-20 דקות.
  5. במחבת רחבה מחממים שומן כבש או שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד הזהבה.
  6. מוסיפים את הבשר ומערבבים. כשהבשר מתחיל לשנות את צבעו מתבלים בקינמון, בהרט, מלח ופלפל.
  7. מכבים את האיש ומערבבים את הצנוברים לתוך התערובת.
  8. חורצים פס לאורכו של כל חציל ופותחים אותו מעט על מנת ליצור מין כיס וממלאים בתוך החצילים (ואפשר גם מסביב להם) עם הבשר.
  9. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ומים קרים. מתבלים במלח לפי ההעדפה שלכם.
  10. יוצקים את הטחינה מעל כל אחד מהחצילים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  11. מכינים את הסלט: חותכים את הפלפל הירוק והעגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומערבבים בקערה ביחד עם שמן הזית והמלח.
  12. כשהחצילים יוצאים מהתנור מפזרים את הסלט מלמעלה, מוסיפים את גרגירי החומוס ומגישים.
חציל סינייה עם גרגירי חומוס1
חציל סינייה עם גרגירי חומוס. צילום: דימיטרי פומזן, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות