יש, יש, יש חגיגה: עוגת שוקולד יום הולדת למי שבאמת אוהבים!
יש עוגת שוקולד ויש עוגת ש-ו-ק-ו-ל-ד! עוגת שוקולד יום הולדת עשירה במיוחד ומעוטרת בשוקולד זהב, שמכינים רק למי שבאמת אוהבים
יש עוגת שוקולד ויש עוגת ש-ו-ק-ו-ל-ד! עוגת שוקולד יום הולדת עשירה במיוחד ומעוטרת בשוקולד זהב, שמכינים רק למי שבאמת אוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7900.3 קק״ל 7900.3 קק״לפחמימות 714.0 גרם 714.0 גרםשומן 529.6 גרם 529.6 גרםנתרן 528.1 מ״ג 528.1 מ״גחלבון 102.4 גרם 102.4 גרםסיבים תזונתיים 67.8 גרם 67.8 גרםשומן רווי 236.7 גרם 236.7 גרםכולסטרול 601.8 מ״ג 601.8 מ״גסידן 682.9 מ״ג 682.9 מ״גברזל 55.2 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 5550.6 מ״ג 5550.6 מ״גאבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות7900
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7900.3 קק״ל 7900.3 קק״לפחמימות 714.0 גרם 714.0 גרםשומן 529.6 גרם 529.6 גרםנתרן 528.1 מ״ג 528.1 מ״גחלבון 102.4 גרם 102.4 גרםסיבים תזונתיים 67.8 גרם 67.8 גרםשומן רווי 236.7 גרם 236.7 גרםכולסטרול 601.8 מ״ג 601.8 מ״גסידן 682.9 מ״ג 682.9 מ״גברזל 55.2 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 5550.6 מ״ג 5550.6 מ״גאבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 7900 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רינג 22 ס"מ
-
2 ביצים L
-
120מ"ל או 1/2 בקבוק זכוכית שמן קנולה
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
40גרם או 1/4 כוס אבקת קקאומנופה
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
-
1/2 כוס אגוזי לוזקצוצים גס
קרם
-
300 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קישוט
-
250 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מניחים על משטח העבודה יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומעליה יריעת סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- על נייר האפייה מניחים את הרינג ועוטפים אותו בשתי השכבות של נייר האפייה ונייר האלומיניום כך שנוצרת תחתית לרינג.
- מניחים את הרינג בתוך תבנית תנור גדולה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הביצים, את השמן, הסוכר והשמנת המתוקה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
- בשלב זה מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית עד שהקמח נטמע בבלילה.
- מוסיפים גם את השוקולד צ’יפס ואגוזי הלוז ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתוך הרינג.
- אופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את קרם השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על באן מרי.
- מערבבים את הקרם לתערובת חלקה וסמיכה ויוצקים לתוך הרינג מעל העוגה.
- מעבירים את העוגה עם הרינג למקרר למשך 30 דקות לפחות, או עד ששכבת הקרם מתייצבת.
- מכינים את קישוט השוקולד: לוקחים יריעת נייר אפייה סנו סושי ומקמטים אותה לכדור.
- מיישרים את נייר האפייה המקומט ופורשים אותו על קרש חיתוך, כך שיש לנו נייר עם טקסטורה מיוחדת.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שהוא חלק לגמרי.
- יוצקים את השוקולד המומס על הנייר המקומט ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה למלבן בעובי כ-3 מ”מ (המלבן לא חייב להיות מדויק).
- מעבירים את קרש החיתוך עם השוקולד למקרר עד שהוא מתייצב והשוקולד מתקשה.
- כעת מנתקים את נייר האפייה מהשוקולד, צובעים את צד השוקולד עם הטקסטורה בעזרת צבע זהב ושוברים לחתיכות גסות.
- מקשטים את העוגה בשברי השוקולד וסוכריות פררו רושה מוזהבות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מניחים על משטח העבודה יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומעליה יריעת סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- על נייר האפייה מניחים את הרינג ועוטפים אותו בשתי השכבות של נייר האפייה ונייר האלומיניום כך שנוצרת תחתית לרינג.
- מניחים את הרינג בתוך תבנית תנור גדולה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הביצים, את השמן, הסוכר והשמנת המתוקה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
- בשלב זה מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית עד שהקמח נטמע בבלילה.
- מוסיפים גם את השוקולד צ’יפס ואגוזי הלוז ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתוך הרינג.
- אופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את קרם השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על באן מרי.
- מערבבים את הקרם לתערובת חלקה וסמיכה ויוצקים לתוך הרינג מעל העוגה.
- מעבירים את העוגה עם הרינג למקרר למשך 30 דקות לפחות, או עד ששכבת הקרם מתייצבת.
- מכינים את קישוט השוקולד: לוקחים יריעת נייר אפייה סנו סושי ומקמטים אותה לכדור.
- מיישרים את נייר האפייה המקומט ופורשים אותו על קרש חיתוך, כך שיש לנו נייר עם טקסטורה מיוחדת.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שהוא חלק לגמרי.
- יוצקים את השוקולד המומס על הנייר המקומט ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה למלבן בעובי כ-3 מ”מ (המלבן לא חייב להיות מדויק).
- מעבירים את קרש החיתוך עם השוקולד למקרר עד שהוא מתייצב והשוקולד מתקשה.
- כעת מנתקים את נייר האפייה מהשוקולד, צובעים את צד השוקולד עם הטקסטורה בעזרת צבע זהב ושוברים לחתיכות גסות.
- מקשטים את העוגה בשברי השוקולד וסוכריות פררו רושה מוזהבות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן