כדורי אורז מטוגנים במילוי סלמון בניחוח אסיאתי
מתכון משגע וקוצר מחמאות באווירת המטבח האסיאתי. כדורי אורז מטוגנים במילוי סלמון מתובל ברטבים אסיאתים, כל ביס הוא הפתעה!
מתכון משגע וקוצר מחמאות באווירת המטבח האסיאתי. כדורי אורז מטוגנים במילוי סלמון מתובל ברטבים אסיאתים, כל ביס הוא הפתעה!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.1 קק״ל 520.8 קק״לפחמימות 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 1.9 גרם 19.0 גרםנתרן 788.0 מ״ג 7880.3 מ״גחלבון 5.2 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.5 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 4.8 מ״ג 48.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות52
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.1 קק״ל 520.8 קק״לפחמימות 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 1.9 גרם 19.0 גרםנתרן 788.0 מ״ג 7880.3 מ״גחלבון 5.2 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.5 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 4.8 מ״ג 48.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 52 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
מילוי
-
250 גרם סלמון טרי
-
1 כפית פלפל צ’ילי אדוםחריף, קצוץ דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
חופן כוסברהקצוצה דק
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים למשך שעה, מסננים ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר ומכסים במים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז ממיסים בקערה את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את סיר האורז, מוסיפים לסיר את החומץ עם הסוכר והמלח, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה לנוח במשך 15 דקות.
- לאחר שהאורז מתקרר, קוצצים את הסלמון לקוביות מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי.
- לוקחים כדור של אורז, משטחים על כף היד וממלאים בכפית מן המילוי.
- סוגרים לכדור ומגלגלים יפה.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד הזהבה.
- מגישים חם לצד רוטב סויה מתובל.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים למשך שעה, מסננים ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר ומכסים במים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז ממיסים בקערה את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את סיר האורז, מוסיפים לסיר את החומץ עם הסוכר והמלח, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה לנוח במשך 15 דקות.
- לאחר שהאורז מתקרר, קוצצים את הסלמון לקוביות מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי.
- לוקחים כדור של אורז, משטחים על כף היד וממלאים בכפית מן המילוי.
- סוגרים לכדור ומגלגלים יפה.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד הזהבה.
- מגישים חם לצד רוטב סויה מתובל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
באיזה שלב שמים את החומץ באורז?
היי שמרית, סעיף 5 לאופן ההכנה תוקן וכעת מפורט בו בדיוק מתי להוסיף את החומץ.