כל הטוב שבטבע: עוגת דבש לימון בחושה ופירות יער בציפוי ורוד
עוגת לימון ביתית נהדרת בטעמים רעננים של פירות יער ולימון. סופר קלה להכנה - כל מה שצריך זה קערה ומזלג והמון רוח חג. בתיאבון!
עוגת לימון ביתית נהדרת בטעמים רעננים של פירות יער ולימון. סופר קלה להכנה - כל מה שצריך זה קערה ומזלג והמון רוח חג. בתיאבון!
- נעמה רן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2989.5 קק״ל 2989.5 קק״לפחמימות 347.0 גרם 347.0 גרםשומן 129.9 גרם 129.9 גרםנתרן 2802.3 מ״ג 2802.3 מ״גחלבון 39.9 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 3.1 גרםשומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרםכולסטרול 596.2 מ״ג 596.2 מ״גסידן 169.8 מ״ג 169.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 574.5 מ״ג 574.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות2990
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2989.5 קק״ל 2989.5 קק״לפחמימות 347.0 גרם 347.0 גרםשומן 129.9 גרם 129.9 גרםנתרן 2802.3 מ״ג 2802.3 מ״גחלבון 39.9 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 3.1 גרםשומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרםכולסטרול 596.2 מ״ג 596.2 מ״גסידן 169.8 מ״ג 169.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 574.5 מ״ג 574.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
מתכון לחג שמזכיר את העוגות האנגליות לשעת התה וכמה שהן פשוטות להכנה, ככה הן טעימות! שמן הזית מעניק להן ניחוח מיוחד ורכות והשילוב של לימון ופירות יער הוא אידיאלי ובמקרה הזה, נשתמש דווקא בפירות יער קפואים שגם יעניקו לנו טריק לציפוי וורוד יפהפה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2990 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1/2 כוס דבש
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/2 כוס שמן זית קלאסי
-
2 ביצים Lטרופות
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס חלב 3%אפשר צמחי
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1 1/2 כוסות קמח תופח
-
1/2 כוס פירות יער קפואיםקפואים מופשרים ומסוננים (שומרים את נוזלי הסינון)
ציפוי
-
2 כפות פירות יער קפואיםרק הנוזלים (אם אין אפשר 2 כפות תותים/דובדבנים/פטל טחון)
-
5 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית.
- טורפים בקערה גדולה דבש ולימון. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה למעט קמח ופירות יער וטורפים לבלילה אחידה.
- מוסיפים קמח ופירות יער ומערבבים לעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- טורפים נוזל פירות יער ואבקת סוכר לקרם אחיד, מזלפים על העוגה (אם סמיך מידי מוסיפים טיפת מים ואם דליל מוסיפים אבקת סוכר) ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית.
- טורפים בקערה גדולה דבש ולימון. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה למעט קמח ופירות יער וטורפים לבלילה אחידה.
- מוסיפים קמח ופירות יער ומערבבים לעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- טורפים נוזל פירות יער ואבקת סוכר לקרם אחיד, מזלפים על העוגה (אם סמיך מידי מוסיפים טיפת מים ואם דליל מוסיפים אבקת סוכר) ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איזה גודל תבנית עגולה מתאים?
היי רחל, התבנית המתאימה היא תבנית עגולה 22, עדכנו במתכון