רקע הנמל

עוגת דבש פרווה לחג

החיפוש אחר עוגת הדבש המושלמת הגיע לסיומו! מצאנו את העוגה המושלמת, מצד אחד היא מהממת ומרשימה בטירוף ומצד שני היא עסיסית וטעימה ברמות. עוגת דבש פרווה - חג שמח!
החיפוש אחר עוגת הדבש המושלמת הגיע לסיומו! מצאנו את העוגה המושלמת, מצד אחד היא מהממת ומרשימה בטירוף ומצד שני היא עסיסית וטעימה ברמות. עוגת דבש פרווה - חג שמח!
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7836
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7835.9 קק״ל 7835.9 קק״ל
    פחמימות 999.8 גרם 999.8 גרם
    שומן 405.5 גרם 405.5 גרם
    נתרן 2586.9 מ״ג 2586.9 מ״ג
    חלבון 79.2 גרם 79.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 93.5 גרם 93.5 גרם
    כולסטרול 1015.1 מ״ג 1015.1 מ״ג
    סידן 394.6 מ״ג 394.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 902.0 מ״ג 902.0 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7836
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7835.9 קק״ל 7835.9 קק״ל
    פחמימות 999.8 גרם 999.8 גרם
    שומן 405.5 גרם 405.5 גרם
    נתרן 2586.9 מ״ג 2586.9 מ״ג
    חלבון 79.2 גרם 79.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 93.5 גרם 93.5 גרם
    כולסטרול 1015.1 מ״ג 1015.1 מ״ג
    סידן 394.6 מ״ג 394.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 902.0 מ״ג 902.0 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מכינים את העוגה: מתחילים עם עוגת הדבש בקערה מניחים ביצים וסוכר, טורפים עד איחוד. מוסיפים שמן ודבש, טורפים שוב.
  3. מוסיפים מחצית מהקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח, טורפים היטב, מוסיפים את התה, טורפים שוב עד איחוד ולאחר מכן מוסיפים את הקמח שנותר, טורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  4. מניחים בתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ נייר אפייה עגול של הנמל. מוזגים את הבלילה אל התבנית ומכניסים לאפייה עד התייצבות. מכיוון שיש הרבה בלילה זמן האפייה ארוך מהרגיל, 50-60 דקות, לאחר 50 דקות מכניסים קיסם ובודקים אם יוצא נקי.
  5. מוציאים את העוגה ומצננים כ-3 שעות או עד צינון מלא.
  6. מחלצים את העוגה מנייר האפייה ומניחים על צלחת הגשה. מוזגים את ממרח הלוטוס המומס מעל פני העוגה ומשטחים על כל שטח העוגה בעזרת פלטה קטנה או גב של כף.
  7. מכניסים לחצי שעה למקרר להתייצבות וממשיכים אל הקרם.
  8. מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וניל וממרח עוגיות, מקציפים עד קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
  9. מוציאים את העוגה מהמקרר ומזלפים בצידי העוגה תלוליות של קצפת.
  10. מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות ואחרי כשעה ניתן להגיש אותה.
  11. עוגות דבש מומלץ להגיש יממה אחרי כי היא משתבחת, כנ”ל לגבי העוגה הזו.
    * את העוגה שומרים בקופסא אטומה במקרר במשך כ-4 ימים.
עוגת דבש פרווה לחג1
עוגת דבש פרווה לחג. צילום: עדי קלינגהופר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת דבש פרווה לחג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דובשנית

    עוגה מדהימהההההההה וואו כל המשפחה של בעלי אכלו את הלב שאני אופה כלכך טובה ואיך יצאה לי עוגה נדירה כי בתכלס עוגת דבש זה לא שיא העוגות אבל זאת? וואו.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, משמח מאוד לקרוא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות