כנאפה ביתית עם שמן זית, ריקוטה ודבש: או במילה אחת ‘וואו’
כנאפה ביתית, עם חומרי גלם שזמינים בכל בית ותוספת דבש ושמן זית שמקפיצה את כל הטעמים: מנה מיוחדת ונפלאה לשולחן חג השבועות
כנאפה ביתית, עם חומרי גלם שזמינים בכל בית ותוספת דבש ושמן זית שמקפיצה את כל הטעמים: מנה מיוחדת ונפלאה לשולחן חג השבועות
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.9 קק״ל 4017.1 קק״לפחמימות 32.1 גרם 448.9 גרםשומן 14.1 גרם 197.8 גרםנתרן 213.7 מ״ג 2992.3 מ״גחלבון 10.0 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרםשומן רווי 5.1 גרם 71.8 גרםכולסטרול 19.6 מ״ג 274.0 מ״גסידן 201.6 מ״ג 2822.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 96.4 מ״ג 1349.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 15.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות287
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.9 קק״ל 4017.1 קק״לפחמימות 32.1 גרם 448.9 גרםשומן 14.1 גרם 197.8 גרםנתרן 213.7 מ״ג 2992.3 מ״גחלבון 10.0 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרםשומן רווי 5.1 גרם 71.8 גרםכולסטרול 19.6 מ״ג 274.0 מ״גסידן 201.6 מ״ג 2822.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 96.4 מ״ג 1349.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 15.6 מ״גסגור
כנאפה קלאסית זו לא, אבל מדובר בגרסה ביתית מהממת, ייחודית ומקורית, בשילוב שתי גבינות: ריקוטה ומוצרלה המייצרות את האפקט הנמתח של הגבינה המיוחדת שבדרך כלל מופיעה בקינוח ונותנת לו טעם מעט מלוח. בנוסף מדובר בקינוח מיוחד בשל שמן הזית שבדרך כלל מוסיפים יותר למנות מלוחות, אבל אל חשש! זה שווה את הניסוי
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 287 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
כנאפה
-
1/2 כוס שמן זית קלאסי
-
300 גרם שערות קדאיף
-
400 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
סירופ
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס דבש
-
1 כוס מים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט. כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את הדבש הווניל והלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
- מכינים את הכנאפה: מניחים בקערה גדולה את אטריות הקדאיף. מוזגים מעל שמן זית ומערבבים היטב עד שכל האטריות עטופות בשמן.
- משטחים מחצית מכמות אטריות בתבנית ומייצרים מהן דפנות על התבנית.
- מורחים את גבינת הריקוטה בצורה אחידה על הקדאיף, ומפזרים מעל את המוצרלה ולאחר מכן, מוסיפים את מחצית האטריות שנותרו.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים במשך 20 דקות, עד שהאטריות אפויות וזהובות.
- מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ על הכנאפה.
- מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט. כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את הדבש הווניל והלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
- מכינים את הכנאפה: מניחים בקערה גדולה את אטריות הקדאיף. מוזגים מעל שמן זית ומערבבים היטב עד שכל האטריות עטופות בשמן.
- משטחים מחצית מכמות אטריות בתבנית ומייצרים מהן דפנות על התבנית.
- מורחים את גבינת הריקוטה בצורה אחידה על הקדאיף, ומפזרים מעל את המוצרלה ולאחר מכן, מוסיפים את מחצית האטריות שנותרו.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים במשך 20 דקות, עד שהאטריות אפויות וזהובות.
- מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ על הכנאפה.
- מגישים חם.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן