-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5648.9 קק״ל 22595.7 קק״לפחמימות 151.0 גרם 604.0 גרםסוכר 3.4 גרם 13.5 גרםשומן 540.0 גרם 2160.1 גרםנתרן 2155.2 מ״ג 8620.9 מ״גחלבון 63.4 גרם 253.8 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 46.1 גרם 184.3 גרםכולסטרול 340.8 מ״ג 1363.2 מ״גסידן 83.9 מ״ג 335.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 868.7 מ״ג 3474.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 20.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות5649
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5648.9 קק״ל 22595.7 קק״לפחמימות 151.0 גרם 604.0 גרםסוכר 3.4 גרם 13.5 גרםשומן 540.0 גרם 2160.1 גרםנתרן 2155.2 מ״ג 8620.9 מ״גחלבון 63.4 גרם 253.8 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 46.1 גרם 184.3 גרםכולסטרול 340.8 מ״ג 1363.2 מ״גסידן 83.9 מ״ג 335.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 868.7 מ״ג 3474.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 20.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 5649 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כנפיים
-
1 ק"ג כנפי עוףנקיות וחצויות
טמפורה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
ציפוי חמוץ-מתוק
-
1 בקבוק רוטב צ’ילי מתוק
-
1/2 כוס רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כוס מים רותחים
-
4 כפות סילאן
-
1/4 כוס מיץ לייםמיץ מליים שלם (או לימון)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מנקים את הכנפיים, מניחים בקערה ומשרים במים כחצי שעה.
- מנקים שוב את הכנפיים ומייבשים עם נייר סופג. מניחים בצד.
- מכינים את קערת הקמח: בקערה מניחים את הקמח והקורנפלור ומערבבים.
- מכינים את קערת הטמפורה: בקערה מניחים את הקמח, הקורנפלור, המים, הביצה, המלח הפלפל והפפריקה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
- מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית- נמוכה (לפחות כחצי מגובה הסיר).
- כשהשמן חם ניתן להתחיל את תהליך הטיגון.
- לוקחים את העוף, טובלים קודם בקערת הקמח, טובלים בקערת הטמפורה מרימים ומחכים שירדו שאריות ומעבירים שוב לקערת הקמח ולאחר שהעוף מצופה מכניסים ישר לטיגון.
- ממשיכים כך עם כל הכנפיים, מטגנים עד הזהבה ובינתיים בסיר נפרד מכינים את הרוטב.
- מכינים את הציפוי החמוץ-מתוק: בסיר רחב מניחים את רוטב הצ’ילי, רוטב הסויה והסילאן ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
- מוסיפים את המים הרותחים, הליים או הלימון, המלח, הפלפל והצ׳ילי הגרוס. מערבבים היטב. כשהרוטב מבעבע מורידים את הסיר מהאש.
- כשהכנפיים בטמפורה הופכות להיות זהובות מוציאים ישירות לסיר של הרוטב ומצפים מכל הצדדים. כך ממשיכים עם כל הכנפיים המטוגנות. מצפים היטב עם הרוטב ומגישים על צלחת הגשה, מוזגים עוד מהרוטב.
- ניתן לקשט עם עירית קצוצה ושומשום. מומלץ להגיש עם פוטטוס.
אופן הכנה
- מנקים את הכנפיים, מניחים בקערה ומשרים במים כחצי שעה.
- מנקים שוב את הכנפיים ומייבשים עם נייר סופג. מניחים בצד.
- מכינים את קערת הקמח: בקערה מניחים את הקמח והקורנפלור ומערבבים.
- מכינים את קערת הטמפורה: בקערה מניחים את הקמח, הקורנפלור, המים, הביצה, המלח הפלפל והפפריקה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
- מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית- נמוכה (לפחות כחצי מגובה הסיר).
- כשהשמן חם ניתן להתחיל את תהליך הטיגון.
- לוקחים את העוף, טובלים קודם בקערת הקמח, טובלים בקערת הטמפורה מרימים ומחכים שירדו שאריות ומעבירים שוב לקערת הקמח ולאחר שהעוף מצופה מכניסים ישר לטיגון.
- ממשיכים כך עם כל הכנפיים, מטגנים עד הזהבה ובינתיים בסיר נפרד מכינים את הרוטב.
- מכינים את הציפוי החמוץ-מתוק: בסיר רחב מניחים את רוטב הצ’ילי, רוטב הסויה והסילאן ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
- מוסיפים את המים הרותחים, הליים או הלימון, המלח, הפלפל והצ׳ילי הגרוס. מערבבים היטב. כשהרוטב מבעבע מורידים את הסיר מהאש.
- כשהכנפיים בטמפורה הופכות להיות זהובות מוציאים ישירות לסיר של הרוטב ומצפים מכל הצדדים. כך ממשיכים עם כל הכנפיים המטוגנות. מצפים היטב עם הרוטב ומגישים על צלחת הגשה, מוזגים עוד מהרוטב.
- ניתן לקשט עם עירית קצוצה ושומשום. מומלץ להגיש עם פוטטוס.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא כתובה כמות המים בבלילת הטמפורה
היי שגית,
מוסיפים בהדרגה מעט מים עד ליצירת בלילה סמיכה.