כנפיים בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

כנפיים בטמפורה עם רוטב חמוץ מתוק שמכינים בקלות בבית! הטעם הממכר של הכנפיים יגרום לכם לרצות להכין אותן כל שבוע
כנפיים בטמפורה עם רוטב חמוץ מתוק שמכינים בקלות בבית! הטעם הממכר של הכנפיים יגרום לכם לרצות להכין אותן כל שבוע
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    5649
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5648.9 קק״ל 22595.7 קק״ל
    פחמימות 151.0 גרם 604.0 גרם
    סוכר 3.4 גרם 13.5 גרם
    שומן 540.0 גרם 2160.1 גרם
    נתרן 2155.2 מ״ג 8620.9 מ״ג
    חלבון 63.4 גרם 253.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 46.1 גרם 184.3 גרם
    כולסטרול 340.8 מ״ג 1363.2 מ״ג
    סידן 83.9 מ״ג 335.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 868.7 מ״ג 3474.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    5649
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5648.9 קק״ל 22595.7 קק״ל
    פחמימות 151.0 גרם 604.0 גרם
    סוכר 3.4 גרם 13.5 גרם
    שומן 540.0 גרם 2160.1 גרם
    נתרן 2155.2 מ״ג 8620.9 מ״ג
    חלבון 63.4 גרם 253.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 46.1 גרם 184.3 גרם
    כולסטרול 340.8 מ״ג 1363.2 מ״ג
    סידן 83.9 מ״ג 335.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 868.7 מ״ג 3474.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
עדי קלינגהופר
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כנפיים

קימוח

ציפוי חמוץ-מתוק

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מנקים את הכנפיים, מניחים בקערה ומשרים במים כחצי שעה.
  2. מנקים שוב את הכנפיים ומייבשים עם נייר סופג. מניחים בצד.
  3. מכינים את קערת הקמח: בקערה מניחים את הקמח והקורנפלור ומערבבים.
  4. מכינים את קערת הטמפורה: בקערה מניחים את הקמח, הקורנפלור, המים, הביצה, המלח הפלפל והפפריקה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
  5. מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית- נמוכה (לפחות כחצי מגובה הסיר).
  6. כשהשמן חם ניתן להתחיל את תהליך הטיגון.
  7. לוקחים את העוף, טובלים קודם בקערת הקמח, טובלים בקערת הטמפורה מרימים ומחכים שירדו שאריות ומעבירים שוב לקערת הקמח ולאחר שהעוף מצופה מכניסים ישר לטיגון.
  8. ממשיכים כך עם כל הכנפיים, מטגנים עד הזהבה ובינתיים בסיר נפרד מכינים את הרוטב.
  9. מכינים את הציפוי החמוץ-מתוק: בסיר רחב מניחים את רוטב הצ’ילי, רוטב הסויה והסילאן ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
  10. מוסיפים את המים הרותחים, הליים או הלימון, המלח, הפלפל והצ׳ילי הגרוס. מערבבים היטב. כשהרוטב מבעבע מורידים את הסיר מהאש.
  11. כשהכנפיים בטמפורה הופכות להיות זהובות מוציאים ישירות לסיר של הרוטב ומצפים מכל הצדדים. כך ממשיכים עם כל הכנפיים המטוגנות. מצפים היטב עם הרוטב ומגישים על צלחת הגשה, מוזגים עוד מהרוטב.
  12. ניתן לקשט עם עירית קצוצה ושומשום. מומלץ להגיש עם פוטטוס.
כנפיים בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
כנפיים בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק. צילום: עדי קלינגהופר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כנפיים בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    שגית ב

    לא כתובה כמות המים בבלילת הטמפורה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שגית,
      מוסיפים בהדרגה מעט מים עד ליצירת בלילה סמיכה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות