כתף טלה ממולאת בעשבי תיבול עם ירקות שורש
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.8 קק״ל 2974.2 קק״לפחמימות 36.0 גרם 287.6 גרםשומן 18.6 גרם 148.7 גרםנתרן 486.2 מ״ג 3889.7 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 71.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 20.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.3 מ״ג 1194.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 969.4 מ״ג 7754.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות372
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.8 קק״ל 2974.2 קק״לפחמימות 36.0 גרם 287.6 גרםשומן 18.6 גרם 148.7 גרםנתרן 486.2 מ״ג 3889.7 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 71.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 20.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.3 מ״ג 1194.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 969.4 מ״ג 7754.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
עוד רגע ראש השנה, מרגישים את האוויר משתנה? החלטתי לצאת לשוק שבו אני יכולה להשלים את כל הקניות לארוחת החג במקום אחד. אין מקום יותר טוב לאסוף בו חומרי גלם מצוינים מאשר שרונה מרקט. בשר, דגים, ירקות, פירות, מצרכי בסיס ואפילו כלי בישול ואפייה. מתקתקים את כל הקניות לחג במקום אחד, כולל אפילו מתנה למארחים ולמתארחים וסגרתי את כל הפינות.
הכנתי לכם מתכון משגע של כתף טלה ממולאת בשפע עשבי תיבול, שאופים בתנור עם ירקות שורש. מנה עיקרית חגיגית ומרשימה לערב החג או לחג עצמו.
שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה עם שפע חומרי גלם מעולים!
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 372 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כתף טלה
ירקות שורש
רוטב
-
2 כוסות יין לבן יבש
-
4 כפות שמן זית
-
4 גבעולי טימין טרי
-
5 עלי מרווה
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערית את שמן זית, שום, תימין, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל החלק הפנימי של הכתף.
- סוגרים את השוק במהודק על גבי המילוי וקושרים היטב בחוט קשירה.
- במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים ומשחימים את הכתף כ5-6 דקות מכל צד עד שהיא משחימה היטב מכל הכיוונים.
- מעבירים את הכתף לתבנית צלייה.
- מוסיפים לתבנית את ירקות השורש ומסדרים אותם מסביב לכתף.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והכתף טלה ומכסים בנייר כסף.
- צולים את הכתף כ-90 דקות. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערית את שמן זית, שום, תימין, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל החלק הפנימי של הכתף.
- סוגרים את השוק במהודק על גבי המילוי וקושרים היטב בחוט קשירה.
- במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים ומשחימים את הכתף כ5-6 דקות מכל צד עד שהיא משחימה היטב מכל הכיוונים.
- מעבירים את הכתף לתבנית צלייה.
- מוסיפים לתבנית את ירקות השורש ומסדרים אותם מסביב לכתף.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והכתף טלה ומכסים בנייר כסף.
- צולים את הכתף כ-90 דקות. מגישים חם.
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבשר בכתף טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז הכתף עד לחצי העומק של הכתף. כשהטמפרטורה מגיעה ל-67-68 הכתף מוכנה
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבשר בכתף טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז הכתף עד לחצי העומק של הכתף. כשהטמפרטורה מגיעה ל-67-68 הכתף מוכנה
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
האם ניתן להכין יום/יומיים לפני ההגשה?י ההגש
היי, למה הכוונה בכתף בינוני? כמה ק”ג בערך אמור להיות הכתף? תודה
2-2.5 ק”ג