לא מביישת קונדיטוריה: עוגת שמרים שוקולד רכה ומפוצצת בשוקולדים
אין דבר כזה יותר מידי שוקולד - עוגת שוקולד שמרים עם ממרחי שוקולד לבן ומריר, עמוסה במטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד!
אין דבר כזה יותר מידי שוקולד - עוגת שוקולד שמרים עם ממרחי שוקולד לבן ומריר, עמוסה במטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״לפחמימות 289.7 גרם 869.2 גרםשומן 81.6 גרם 244.9 גרםנתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״גחלבון 33.2 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרםכולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״גסידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות1925
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״לפחמימות 289.7 גרם 869.2 גרםשומן 81.6 גרם 244.9 גרםנתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״גחלבון 33.2 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרםכולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״גסידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״גסגור
עוגת שמרים שוקולד היא העוגה האידיאלית ליד הקפה, בין אם זה קפה נמס, מגורען, הפוך או אספרסו – העוגה הזו תככב לידו! עוגה עשירה בשוקולד על כל מרקמיו וכל גווניו – ממרחי שוקולד מתוקים ורכים, מטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי. וקבלו טריק קטן – רדדו את הבצק על משטח משומן ולא על משטח עם קמח, כדי לשמור על העסיסיות שלו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 1925 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק שמרים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
200 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
100 גרם חמאה רכה
מילוי שוקולדים
-
1 כוס ממרח שוקולד
-
1 כוס ממרח שוקולד לבן
-
1 כוס מטבעות שוקולד מריר
-
1 כוס מטבעות שוקולד חלב
-
1 כוס חטיף שוקולדקצוץ
זיגוג לאחר האפייה
-
1/2 כוס סירופ מייפל
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד תרסיס השמן במשך 10 דקות ליצירת בצק מעט דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים קצת חלב.
- מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח - למשך שעה על השיש או 12 שעות במקרר.
- מרדדים על משטח משומן בתרסיס שמן כל כדור ליצירת מלבן באורך תבנית אינגליש קייק.
- מורחים את ממרחי השוקולד על הבצק המרודד ומפזרים בנדיבות את מטבעות השוקולד וחטיפי השוקולד.
- מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה. שמים נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, משמנים עם תרסיס שמן ומניחים בפנים את הרולדה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- גוזרים את רולדת הבצק לשלוש רצועות אלכסוניות כמעט עד התחתית, ומזיזים בכיוונים מנוגדים לסירוגין, ליצירת צמה. מכסים בניילון משומן רופף ומתפיחים במשך 20 דקות, לא להכפלה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- אופים את העוגות במשך 20 דקות עד להשחמה - העוגות רכות וזה בסדר. הן ממשיכות להתייצב אחרי האפייה. מברישים במייפל מחומם מעט במיקרוגל, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד תרסיס השמן במשך 10 דקות ליצירת בצק מעט דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים קצת חלב.
- מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח - למשך שעה על השיש או 12 שעות במקרר.
- מרדדים על משטח משומן בתרסיס שמן כל כדור ליצירת מלבן באורך תבנית אינגליש קייק.
- מורחים את ממרחי השוקולד על הבצק המרודד ומפזרים בנדיבות את מטבעות השוקולד וחטיפי השוקולד.
- מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה. שמים נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, משמנים עם תרסיס שמן ומניחים בפנים את הרולדה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- גוזרים את רולדת הבצק לשלוש רצועות אלכסוניות כמעט עד התחתית, ומזיזים בכיוונים מנוגדים לסירוגין, ליצירת צמה. מכסים בניילון משומן רופף ומתפיחים במשך 20 דקות, לא להכפלה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- אופים את העוגות במשך 20 דקות עד להשחמה - העוגות רכות וזה בסדר. הן ממשיכות להתייצב אחרי האפייה. מברישים במייפל מחומם מעט במיקרוגל, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
הכנתי את העוגת שמרים טעימה בטירוף.משום מה תמיד נפתחת וכל השוקולד יוצאת על התבנית.מה הסיבה
היי מלכה, שימי לב שאת מקפלת היטב והבצק אינו דק מידי.
יכול להיות שאת גם שמה יותר מידי שוקולד 🙂