לא רק לצליאקים: פיתות חלומיות ללא גלוטן!
יותר פשוט ממה שחשבתם - פיתות רכות בהכנה ביתית פשוטה, והבונוס? הן ללא גלוטן כלל! מצוין לסנדוויץ' של הילדים לבית הספר, לארוחת ביניים או לליווי כל ארוחה ביום
יותר פשוט ממה שחשבתם - פיתות רכות בהכנה ביתית פשוטה, והבונוס? הן ללא גלוטן כלל! מצוין לסנדוויץ' של הילדים לבית הספר, לארוחת ביניים או לליווי כל ארוחה ביום
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.8 קק״ל 2568.3 קק״לפחמימות 41.2 גרם 412.0 גרםשומן 9.0 גרם 90.5 גרםנתרן 332.8 מ״ג 3327.5 מ״גחלבון 3.4 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.5 מ״ג 5.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 15.1 מ״ג 151.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.8 קק״ל 2568.3 קק״לפחמימות 41.2 גרם 412.0 גרםשומן 9.0 גרם 90.5 גרםנתרן 332.8 מ״ג 3327.5 מ״גחלבון 3.4 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.5 מ״ג 5.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 15.1 מ״ג 151.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 257 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם קמח ללא גלוטן
-
25 גרם שמרים טרייםאו 11 גרם שמרים יבשים (כף אחת)
-
40 גרם סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן1 כף דבששתי כפות
-
1 כפית מלח דק
-
80 מ"ל שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/3 כוס שמן זיתשליש כוס
-
280 מ"ל מים פושריםכוס ועוד שלוש כפות
אופן הכנה
- מעבדים את המצרכים במעבד מזון של קנווד לבצק רך. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים - שימו לב! הבצק תופח אבל לא תופח מאוד.
- מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, מכדדרים כל חתיכה לכדור, מניחים על משטח ומתפיחים 20 דקות.
- על משטח עבודה מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק, מי שמאוד חשובה לו הצורה יכול לקרוץ עיגול גדול.
- מחממים מחבת (בלי שמן) כשהמחבת חמה, מכניסים את הבצק למחבת לקלייה עד שהחלק התחתון מזהיב (זה קורה מאוד מהר).
- הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
אופן הכנה
- מעבדים את המצרכים במעבד מזון של קנווד לבצק רך. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים - שימו לב! הבצק תופח אבל לא תופח מאוד.
- מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, מכדדרים כל חתיכה לכדור, מניחים על משטח ומתפיחים 20 דקות.
- על משטח עבודה מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק, מי שמאוד חשובה לו הצורה יכול לקרוץ עיגול גדול.
- מחממים מחבת (בלי שמן) כשהמחבת חמה, מכניסים את הבצק למחבת לקלייה עד שהחלק התחתון מזהיב (זה קורה מאוד מהר).
- הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (31)
מאדדדדד טעים אני בטוחה שכולם יאהבו! אנשים סתם אומרים והם אפילו לא ניסו!
כיף ממש לקרוא!
האם הקלייה במחבת מכריחה אותנו לאכול את הפיתות ״על המקום״??
בכלל לא