רוטב עגבניות לפסטה – רוטב עגבניות אדום שילדים אוהבים לכל מטרה!
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״לפחמימות 17.1 גרם 68.5 גרםשומן 12.6 גרם 50.4 גרםנתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 19.4 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.9 מ״ג 179.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1022.2 מ״ג 4088.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות207
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״לפחמימות 17.1 גרם 68.5 גרםשומן 12.6 גרם 50.4 גרםנתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 19.4 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.9 מ״ג 179.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1022.2 מ״ג 4088.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מתכון לרוטב עגבניות מוצלח, הוא הבסיס להמון מתכונים מוצלחים, אז חייבים שיהיה אחד בשליפה.
רוטב עגבניות יכול לשמש אתכם לפיצה, לפסטה, ללזניה, לקציצות, לשקשוקה, לדגים, ועוד. מתכון לרוטב עגבניות טוב מתחיל, איך לא – בעגבניות טריות, בשלות ואיכותיות. עגבניות שרי הן העגבניות שתמיד מומלץ לבחור בהן כדי להגיע למרקם וטעם מושלמים.
מבין כל רטבי הפסטות, רוטב עגבניות נחשב לאחד הבריאים, הדיאטטיים ביותר וגם לאחד האהובים על ילדים. אז כדאי מאוד ללמוד להכין לפחות מתכון אחד לרוטב עגבניות אחד מנצח בחיים, כי הוא ישמש אתכם שוב ושוב.
עצם העובדה שניתן להקפיא אותו ולהפשיר בעת הצורך, נותנת לו יתרון אמיתי. תוכלו להכין כמות גדולה, להקפיא ולהפשיר בכל פעם כמות קטנה, בהתאם למאכל שתכינו.
סיר אחד, 6 מרכיבים ו-15 דקות הכנה – קדימה להכנה.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 207 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים את העגבניות לרבעים (עם הקליפה).
- מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות (היזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות (עם כל המיץ שעל קרש החיתוך) ומערבבים.
- מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-גבוהה (מדי פעם מערבבים).
- אחרי כרבע שעה, מועכים את העגבניות בתוך הסיר עם מועך פירה (כדי להוציא מהן את כל המיץ) סוגרים את המכסה חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כ-40 דקות (הרוטב מצטמצם מעט).
- מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה (אפשר גם במעבד מזון אבל זה מלכלך יותר כלים…).
אופן הכנה
- חותכים את העגבניות לרבעים (עם הקליפה).
- מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות (היזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות (עם כל המיץ שעל קרש החיתוך) ומערבבים.
- מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-גבוהה (מדי פעם מערבבים).
- אחרי כרבע שעה, מועכים את העגבניות בתוך הסיר עם מועך פירה (כדי להוציא מהן את כל המיץ) סוגרים את המכסה חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כ-40 דקות (הרוטב מצטמצם מעט).
- מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה (אפשר גם במעבד מזון אבל זה מלכלך יותר כלים…).
הערות
- אם אין עגבניות טריות אפשר להכין עם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- זהו הרוטב הבסיסי אליו אתם יכולים להוסיף פלפל שחור, פלפל צ'ילי או כל דבר שאתם אוהבים בהתאם למתכון אליו אתם משדכים אותו
הערות
- אם אין עגבניות טריות אפשר להכין עם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- זהו הרוטב הבסיסי אליו אתם יכולים להוסיף פלפל שחור, פלפל צ'ילי או כל דבר שאתם אוהבים בהתאם למתכון אליו אתם משדכים אותו
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
יש לי כמה פלפלים אדומים שאם לא אשתמש מיד ילכו לפח…אפשר גם להוסיף או לא מתאים?
פחות מתאים
אפשר בלי לטחון?
כן, לא חייב לטחון.
טוב סופר מוצלח ומתאים למגוון מתכונים