להיט במטבח! שניצלוני ברוקולי טבעוניים עם פטנט טיגון
התוספת המושלמת לארוחת צהריים קלילה! שניצלוני ברוקולי טבעוניים, זהובים ויפים בציפוי פירורי לחם עם פטנט טיגון שיגרום לכם להתמכר
התוספת המושלמת לארוחת צהריים קלילה! שניצלוני ברוקולי טבעוניים, זהובים ויפים בציפוי פירורי לחם עם פטנט טיגון שיגרום לכם להתמכר
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.4 קק״ל 2061.3 קק״לפחמימות 14.1 גרם 210.9 גרםשומן 5.5 גרם 82.6 גרםנתרן 253.2 מ״ג 3798.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 95.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 29.6 מ״ג 443.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות137
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.4 קק״ל 2061.3 קק״לפחמימות 14.1 גרם 210.9 גרםשומן 5.5 גרם 82.6 גרםנתרן 253.2 מ״ג 3798.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 95.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 29.6 מ״ג 443.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 137 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם ברוקוליחתוך לחתיכות של 5 ס"מ, מבושל ומקורר
-
2 שיני שום
-
1/3 כוס קורנפלור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס קמח עדשים כתומות
-
3 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות שמן זית
ציפוי
-
1 1/2 כוסות פירורי לחם
-
1/2 כפית שום גבישי
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זיתאו תרסיס שמן זית, להברשה
אופן הכנה
- קוצצים את הברוקולי, מוסיפים את השום, הקורנפלור, הטחינה, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את קמח העדשים, עד שהתערובת יציבה מספיק כדי להכין ממנה קציצה שטוחה.
- מכניסים את התערובת למקרר התייצבות במשך חצי שעה.
- בקערה שטוחה מערבבים את פירורי הלחם עם השום הגבישי והמלח.
- בידיים משומנות יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומצפים את השניצלונים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
- מניחים נייר אפייה עגול במחבת ושופכים לתוכו שמן לטיגון עמוק. כאשר השמן חם מטגנים את השניצלים עד שהם מזהיבים.
- מגישים עם קטשופ, טחינה או כל רוטב שאוהבים.
אופן הכנה
- קוצצים את הברוקולי, מוסיפים את השום, הקורנפלור, הטחינה, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את קמח העדשים, עד שהתערובת יציבה מספיק כדי להכין ממנה קציצה שטוחה.
- מכניסים את התערובת למקרר התייצבות במשך חצי שעה.
- בקערה שטוחה מערבבים את פירורי הלחם עם השום הגבישי והמלח.
- בידיים משומנות יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומצפים את השניצלונים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
- מניחים נייר אפייה עגול במחבת ושופכים לתוכו שמן לטיגון עמוק. כאשר השמן חם מטגנים את השניצלים עד שהם מזהיבים.
- מגישים עם קטשופ, טחינה או כל רוטב שאוהבים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
מה אפשר במקום טחינה?
היי לינוי, אפשר להחליף בחמאת שקדים
איפה משיגים נייר אפייה עגול? מה תפקידו?
אפשר לרכוש נייר אפייה עגול ברוב הסופרים. היתרון שלו הוא שהשניצלונים לא “טובעים” בתוך השמן טיגון ואפשר גם להוציא אותם מהטיגון יחד עם הנייר אפייה.