להירגע עם רוגעלך ריבה וחמאת בוטנים
מתכון מפנק לרוגעלך שמכיל בתוכו את השילוב המושלם: ריבה וחמאת בוטנים! כל מה שצריך זה להכין כוס קפה טובה ליד ואתם מתחילים את הבוקר שלכם הכי נכון שיש
מתכון מפנק לרוגעלך שמכיל בתוכו את השילוב המושלם: ריבה וחמאת בוטנים! כל מה שצריך זה להכין כוס קפה טובה ליד ואתם מתחילים את הבוקר שלכם הכי נכון שיש
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.8 קק״ל 5635.4 קק״לפחמימות 26.9 גרם 537.5 גרםשומן 17.0 גרם 340.5 גרםנתרן 328.7 מ״ג 6573.8 מ״גחלבון 5.3 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.0 גרםשומן רווי 6.6 גרם 131.8 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 12.6 מ״ג 251.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 110.7 מ״ג 2213.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות282
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.8 קק״ל 5635.4 קק״לפחמימות 26.9 גרם 537.5 גרםשומן 17.0 גרם 340.5 גרםנתרן 328.7 מ״ג 6573.8 מ״גחלבון 5.3 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.0 גרםשומן רווי 6.6 גרם 131.8 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 12.6 מ״ג 251.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 110.7 מ״ג 2213.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 282 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350 גרם קמח תופח
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחרכה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף חומץ 5%
מלית
-
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1 כוס ריבת תותחלקה
-
1 חופן בוטנים טבעייםמטוגנים מומלחים מרוסקים
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה עם כמה כפות מים
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ונעים. מכניסים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לשעה למקרר.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
- מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול.
- מורחים על כל עיגול חמאת בוטנים וריבה ומפזרים בוטנים מרוסקים.
- חותכים כל עיגול לשמונה משולשים (כמו שחותכים פיצה) ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.
- מניחים את הרוגלך בתבנית התנור המכוסה בנייר אפייה במרווחים.
- מורחים את הרוגלך בביצה טרופה מהולה במעט מים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות בערך 15 דקות.
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ונעים. מכניסים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לשעה למקרר.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
- מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול.
- מורחים על כל עיגול חמאת בוטנים וריבה ומפזרים בוטנים מרוסקים.
- חותכים כל עיגול לשמונה משולשים (כמו שחותכים פיצה) ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.
- מניחים את הרוגלך בתבנית התנור המכוסה בנייר אפייה במרווחים.
- מורחים את הרוגלך בביצה טרופה מהולה במעט מים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות בערך 15 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
העוגיות ניראות לי מעולות
תודה רבה. הן באמת מצויינות.
אני יודעת שהמתכון של העוגיות בחסות בלובנד אבל האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? רוצה להכין את העוגיות ולא אוהבת להשתמש במרגרינה…
היי רונית,
את יכולה להחליף את המרגרינה בחמאה באותה כמות.
בהצלחה וספרי לנו איך יצא.