להרגיש כמו באיטליה: לזניה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה
מחפשים מתכון קל ומהיר הכנה לארוחת ערב? רחלי קרוט מכינה לזניה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה. שכבות של דפי לזניה, פרוסות זוקיני, רוטב עגבניות וגבינה
מחפשים מתכון קל ומהיר הכנה לארוחת ערב? רחלי קרוט מכינה לזניה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה. שכבות של דפי לזניה, פרוסות זוקיני, רוטב עגבניות וגבינה
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3145.4 קק״ל 3145.4 קק״לפחמימות 210.3 גרם 210.3 גרםסוכר 83.4 גרם 83.4 גרםשומן 186.7 גרם 186.7 גרםנתרן 8853.2 מ״ג 8853.2 מ״גחלבון 157.1 גרם 157.1 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 12.4 גרםשומן רווי 60.8 גרם 60.8 גרםכולסטרול 651.0 מ״ג 651.0 מ״גסידן 525.5 מ״ג 525.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1869.0 מ״ג 1869.0 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות3145
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3145.4 קק״ל 3145.4 קק״לפחמימות 210.3 גרם 210.3 גרםסוכר 83.4 גרם 83.4 גרםשומן 186.7 גרם 186.7 גרםנתרן 8853.2 מ״ג 8853.2 מ״גחלבון 157.1 גרם 157.1 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 12.4 גרםשומן רווי 60.8 גרם 60.8 גרםכולסטרול 651.0 מ״ג 651.0 מ״גסידן 525.5 מ״ג 525.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1869.0 מ״ג 1869.0 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 3145 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לזניה
-
1/2 חבילה עלי לזניהלא מבושלים
-
3 זוקיני ירוק בינונייםאו קישואים, לא קלופים
-
1גביע או 200 גרם גבינת שמנתאו גבינת ריקוטה או מסקרפונה
-
1 גביע קוטג’
-
150 גרם גבינה בולגריתאו גבינת פטה
-
150 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבןלא חובה
-
10 עלי בזיליקום
-
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנהלחצו על שם המצרך לרכישה
ציפוי
-
50 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת
אופן הכנה
- מחממית תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ”מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
- מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
- בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
- מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
- מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
- מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה”כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני).
- בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים גבינה הצהובה.
- עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים במשך 30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.
אופן הכנה
- מחממית תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ”מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
- מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
- בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
- מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
- מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
- מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה”כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני).
- בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים גבינה הצהובה.
- עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים במשך 30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי תודה רבה על המתכון המקסים. יש אפשרות להכין את הלזניה ללא ביצים?. תודה
כן, אפשר לוותר על הביצים.
מכינה לשבועות ב״ה
מתכון אלופות!!!
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- ארוחה בריאה קנור
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- גבינות סיימן סחר
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- פסטה
- פשטידות
- רוטב עגבניות קנור
- תוספות