להתפנק בבית עם פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי
מנה של ים ויבשה - יונית ואמיר מכינים השבוע מנה חגיגית ומיוחדת של פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי, עם טעמים חמים ומלטפים וקצף יוגורט שמרענן את המנה
מנה של ים ויבשה - יונית ואמיר מכינים השבוע מנה חגיגית ומיוחדת של פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי, עם טעמים חמים ומלטפים וקצף יוגורט שמרענן את המנה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 688.3 קק״ל 4130.0 קק״לפחמימות 42.9 גרם 257.3 גרםשומן 31.5 גרם 188.8 גרםנתרן 402.1 מ״ג 2412.8 מ״גחלבון 54.1 גרם 324.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 12.4 גרם 74.5 גרםכולסטרול 158.3 מ״ג 950.0 מ״גסידן 144.1 מ״ג 864.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 1805.5 מ״ג 10833.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות688
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 688.3 קק״ל 4130.0 קק״לפחמימות 42.9 גרם 257.3 גרםשומן 31.5 גרם 188.8 גרםנתרן 402.1 מ״ג 2412.8 מ״גחלבון 54.1 גרם 324.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 12.4 גרם 74.5 גרםכולסטרול 158.3 מ״ג 950.0 מ״גסידן 144.1 מ״ג 864.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 1805.5 מ״ג 10833.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 688 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילה מוסר
-
6 פילה דגי מוסר יםמנות של 180 גרם ליחידה
-
5 כפות שמן זית
-
100 גרם חמאה
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ
-
1 קורט סומאק
קרם ארטישוק ירושלמי
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
5 שיני שוםחתוך
-
12 ארטישוקים ירושלמים בינונייםקלופים, או שקית של ארטישוק ירושלמי קפוא
-
1 תפוח אדמה בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 מיכלים שמנת צמחית לבישול
קישוט
-
1 חופן אספרגוסאספרגוס ים - סיליקורניה
-
1 כף קליפת לימון
אופן הכנה
- מכינים את הקרם ארטישוק: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הארטישוקים הקלופים או את שקית הארטישוק הקפוא, מכניסים את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים שמנת צמחית עד לכיסוי, מלח גס, ומבשלים עד לריכוך מלא.
- מעבירים את הארטישוקים למעבד מזון, טוחנים הכל עד לקבל מחית חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת, מוסיפים את המחמאה ואת קרם הארטישוק ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.
- במקביל צורבים את מנות הדג: מחממים מחבת עם שמן זית, מניחים על הצד של העור תחילה, מתבלים במלח ופלפל ולאחר כמה דקות הופכים.
- מוסיפים מיץ לימון סחוט למחבת, קוביית חמאה ומשקים את הדג בעזרת כף.
- במחבת מקפיצים עם שמן זית את הסליקורניה או האספרגוסים שלנו, מוסיפים עוד מעט לימון סחוט,מלח ופלפל.
- כשהפילה מוכן מניחים כף של מחית הארטישוק הירושלמי, מניחים את הדג (כשהעור כלפי מעלה), עליו את הסליקורניה המוקפץ (אספרגוס ים), מפזרים מעט גרידת לימון, מעט סומק וסקוויז של מיץ לימון.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם ארטישוק: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הארטישוקים הקלופים או את שקית הארטישוק הקפוא, מכניסים את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים שמנת צמחית עד לכיסוי, מלח גס, ומבשלים עד לריכוך מלא.
- מעבירים את הארטישוקים למעבד מזון, טוחנים הכל עד לקבל מחית חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת, מוסיפים את המחמאה ואת קרם הארטישוק ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.
- במקביל צורבים את מנות הדג: מחממים מחבת עם שמן זית, מניחים על הצד של העור תחילה, מתבלים במלח ופלפל ולאחר כמה דקות הופכים.
- מוסיפים מיץ לימון סחוט למחבת, קוביית חמאה ומשקים את הדג בעזרת כף.
- במחבת מקפיצים עם שמן זית את הסליקורניה או האספרגוסים שלנו, מוסיפים עוד מעט לימון סחוט,מלח ופלפל.
- כשהפילה מוכן מניחים כף של מחית הארטישוק הירושלמי, מניחים את הדג (כשהעור כלפי מעלה), עליו את הסליקורניה המוקפץ (אספרגוס ים), מפזרים מעט גרידת לימון, מעט סומק וסקוויז של מיץ לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון נהדר! בבקשה איזה שמן לטגן את הבצל והשום בשביל הקרם תפוח אדמה ירושלמי איזה שמן לטגן את הבצל והשום ? ! שמן קנולה, או שמן זית ? !
את הבצל והשום אפשר לטגן גם כן בשמן זית, לערבב כל הזמן ולהוסיף את שאר הרכיבים כדי שחום השמן לא יהיה גבוה מדי ויישרף (שמן זית נשרף מהר יותר משמן קנולה). בהצלחה!