להתפנק בבית עם פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי

מנה של ים ויבשה - יונית ואמיר מכינים השבוע מנה חגיגית ומיוחדת של פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי, עם טעמים חמים ומלטפים וקצף יוגורט שמרענן את המנה
מנה של ים ויבשה - יונית ואמיר מכינים השבוע מנה חגיגית ומיוחדת של פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי, עם טעמים חמים ומלטפים וקצף יוגורט שמרענן את המנה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 688.3 קק״ל 4130.0 קק״ל
    פחמימות 42.9 גרם 257.3 גרם
    שומן 31.5 גרם 188.8 גרם
    נתרן 402.1 מ״ג 2412.8 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 324.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרם
    שומן רווי 12.4 גרם 74.5 גרם
    כולסטרול 158.3 מ״ג 950.0 מ״ג
    סידן 144.1 מ״ג 864.9 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״ג
    אשלגן 1805.5 מ״ג 10833.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 688.3 קק״ל 4130.0 קק״ל
    פחמימות 42.9 גרם 257.3 גרם
    שומן 31.5 גרם 188.8 גרם
    נתרן 402.1 מ״ג 2412.8 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 324.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרם
    שומן רווי 12.4 גרם 74.5 גרם
    כולסטרול 158.3 מ״ג 950.0 מ״ג
    סידן 144.1 מ״ג 864.9 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״ג
    אשלגן 1805.5 מ״ג 10833.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
יונית צוקרמן ואמיר דן
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פילה מוסר

קרם ארטישוק ירושלמי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם ארטישוק: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הארטישוקים הקלופים או את שקית הארטישוק הקפוא, מכניסים את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים שמנת צמחית עד לכיסוי, מלח גס, ומבשלים עד לריכוך מלא.
  3. מעבירים את הארטישוקים למעבד מזון, טוחנים הכל עד לקבל מחית חלקה ואחידה.
  4. מחממים מחבת, מוסיפים את המחמאה ואת קרם הארטישוק ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.
  5. במקביל צורבים את מנות הדג: מחממים מחבת עם שמן זית, מניחים על הצד של העור תחילה, מתבלים במלח ופלפל ולאחר כמה דקות הופכים.
  6. מוסיפים מיץ לימון סחוט למחבת, קוביית חמאה ומשקים את הדג בעזרת כף.
  7. במחבת מקפיצים עם שמן זית את הסליקורניה או האספרגוסים שלנו, מוסיפים עוד מעט לימון סחוט,מלח ופלפל.
  8. כשהפילה מוכן מניחים כף של מחית הארטישוק הירושלמי, מניחים את הדג (כשהעור כלפי מעלה), עליו את הסליקורניה המוקפץ (אספרגוס ים), מפזרים מעט גרידת לימון, מעט סומק וסקוויז של מיץ לימון.

    פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי. צילום: שניר גואטה
    פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתפנק בבית עם פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    טליה אהרון

    מתכון נהדר! בבקשה איזה שמן לטגן את הבצל והשום בשביל הקרם תפוח אדמה ירושלמי איזה שמן לטגן את הבצל והשום ? ! שמן קנולה, או שמן זית ? !

      Avatar
      מערכת Foody

      את הבצל והשום אפשר לטגן גם כן בשמן זית, לערבב כל הזמן ולהוסיף את שאר הרכיבים כדי שחום השמן לא יהיה גבוה מדי ויישרף (שמן זית נשרף מהר יותר משמן קנולה). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות