-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״לפחמימות 420.1 גרם 420.1 גרםשומן 414.4 גרם 414.4 גרםנתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״גחלבון 268.6 גרם 268.6 גרםסיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרםשומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרםכולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״גסידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״גברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״גאבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות6269
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״לפחמימות 420.1 גרם 420.1 גרםשומן 414.4 גרם 414.4 גרםנתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״גחלבון 268.6 גרם 268.6 גרםסיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרםשומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרםכולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״גסידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״גברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״גאבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 6269 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי גבינות
-
2קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 גביעי גבינת ריקוטה פרסקה
-
250 גרם גבינת פרמזן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
פסטו
-
2 צרורות בזיליקום
-
5 שיני שום
-
100 גרם צנוברים קלויים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
בשמל
-
100 גרם חמאה
-
6 כפות קמח לבן
-
1 ליטר חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט אגוז מוסקט
ציפוי
-
200 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים תימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
- מכינים את תערובת הגבינות: מגררים את גבינת הפרמזן בפומפייה דקה.
- בקערה גדולה מערבבים את העגבניות המרוסקות, הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- הכנת פסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
- מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
- הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב באיטיות ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
- הרכבת הלזניה: מגררים את גבינת הפרמזן לציפוי בפומפייה דקה.
- מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. על הדפים מוזגים שליש מתערובת העגבניות המרוסקות, מניחים מעל חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי, ומוזגים מעל 1/3 מן הבשמל.
- חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
- מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים תימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
- מכינים את תערובת הגבינות: מגררים את גבינת הפרמזן בפומפייה דקה.
- בקערה גדולה מערבבים את העגבניות המרוסקות, הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- הכנת פסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
- מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
- הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב באיטיות ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
- הרכבת הלזניה: מגררים את גבינת הפרמזן לציפוי בפומפייה דקה.
- מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. על הדפים מוזגים שליש מתערובת העגבניות המרוסקות, מניחים מעל חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי, ומוזגים מעל 1/3 מן הבשמל.
- חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
- מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
בסרטון רשום להוסיף קמח לתערובת העגבניות ובמתכוון לא רשום להוסיף קמח. רק לבשמל. מישהו שם לב? האם כן להוסיף קמח לתערובת העגבניות ?
היי מירב, כן שמנו לב תודה על העירנות. אין צורך להוסיף קמח לתערובת העגבניות. כדאי לעקוב אחרי המתכון כמו שהוא כתוב.
האם אפשר להרכיב את הלזניה מראש ולאפות ביום שלמחרת?
כן