לחמניות ביתיות עם רוזמרין
לחמניות ביתיות, טעימות ונפלאות בניחוח רוזמרין, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. הבצק נעים ונוח לעבודה והתוצאה תמלא את כל הבית בריח אפייה משגע
לחמניות ביתיות, טעימות ונפלאות בניחוח רוזמרין, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. הבצק נעים ונוח לעבודה והתוצאה תמלא את כל הבית בריח אפייה משגע
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 204.7 קק״ל 2456.7 קק״לפחמימות 33.2 גרם 397.9 גרםשומן 5.8 גרם 69.6 גרםנתרן 1201.1 מ״ג 14413.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 99.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 58.3 מ״ג 699.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 204.7 קק״ל 2456.7 קק״לפחמימות 33.2 גרם 397.9 גרםשומן 5.8 גרם 69.6 גרםנתרן 1201.1 מ״ג 14413.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 99.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 58.3 מ״ג 699.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 205 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים.
- מוסיפים קמח, שמן זית, מלח ורוזמרין ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מוציאים אויר מהבצק ויוצרים 12 לחמניות עגולות או אובליות.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד כשעה.
- חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מלח גס.
- אופים 20-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים.
- מוסיפים קמח, שמן זית, מלח ורוזמרין ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מוציאים אויר מהבצק ויוצרים 12 לחמניות עגולות או אובליות.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד כשעה.
- חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מלח גס.
- אופים 20-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
באיזה חום לאפות?
מחממים מראש את התנור לחוםש ל180 מעלות. בהצלחה!!!