לחמניות שום קונפי ועשבי תיבול ריחניות וממכרות
זהירות מתכון ממכר! לחמניות שום קונפי עם עשבי תיבול. לחמניות רכות ומפנקות שהריח שלהן יטריף את כל בני הבית והן נחטפות אחת אחרי השנייה!
זהירות מתכון ממכר! לחמניות שום קונפי עם עשבי תיבול. לחמניות רכות ומפנקות שהריח שלהן יטריף את כל בני הבית והן נחטפות אחת אחרי השנייה!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.4 קק״ל 2691.7 קק״לפחמימות 29.2 גרם 438.6 גרםשומן 5.0 גרם 74.7 גרםנתרן 417.7 מ״ג 6265.2 מ״גחלבון 4.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 18.2 גרםכולסטרול 4.3 מ״ג 64.5 מ״גסידן 5.5 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 36.2 מ״ג 543.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות179
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.4 קק״ל 2691.7 קק״לפחמימות 29.2 גרם 438.6 גרםשומן 5.0 גרם 74.7 גרםנתרן 417.7 מ״ג 6265.2 מ״גחלבון 4.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 18.2 גרםכולסטרול 4.3 מ״ג 64.5 מ״גסידן 5.5 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 36.2 מ״ג 543.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 179 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשיםאו 25 גרם שמרים טריים
-
3 כפות גדושות סוכר לבן
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
300 מ"ל מים בטמפרטורת החדר250-300 מ"ל
-
3 כפות שמן קנולהאו 60 גרם נטורינה בטמפרטורת החדר
שום קונפי
תערובת עשבי תיבול
אופן הכנה
- מניחים בתחתית קערת המיקסר תחילה את המלח ומעליו את הקמח, השמרים, הסוכר והמים.
- מערבלים עם וו לישה במהירות איטית ומוסיפים את השמן לאחר שמתחיל להתגבש בצק.
- לשים במשך 7-9 דקות, הבצק יוצא מעט דביק ואמור להיפרד מהצדדים ולהישאר דבוק לתחתית הקערה.
- מכסים בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 60 דקות בחוץ או למשך הלילה במקרר.
- מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן. כל לחמנייה במשקל 80 גרם בצק. מומלץ לעבוד עם משקל כדי לקבל לחמניות יפות ושוות בגודלן.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד לכמה דקות.
- לאחר מכן, לוקחים כל כדור, מרדדים לעלה דק ומגלגלים ללחמניות אצבע.
- מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה, ומתפיחים ללא כיסוי במשך כ-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ואופים את הלחמניות במשך כ-20 דקות, עד הזהבה.
- מכינים את השום: מניחים את ראש השום השלם מעל סנו סושי - רדיד אלומיניום מרופד בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מזלפים מעל מעט שמן ועוטפים עם נייר האלומיניום.
- אופים את השום בתנור בחום של 200 מעלות במשך 60 דקות.
- מכינים את תערובת עשבי התיבול: מוציאים את שיני השום האפויות ומועכים אותן לתוך קערה.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה, וכן את יתר המרכיבים.
- מערבבים הכל יחד ומברישים את הלחמניות החמות לאחר שמוציאים מהתנור.
אופן הכנה
- מניחים בתחתית קערת המיקסר תחילה את המלח ומעליו את הקמח, השמרים, הסוכר והמים.
- מערבלים עם וו לישה במהירות איטית ומוסיפים את השמן לאחר שמתחיל להתגבש בצק.
- לשים במשך 7-9 דקות, הבצק יוצא מעט דביק ואמור להיפרד מהצדדים ולהישאר דבוק לתחתית הקערה.
- מכסים בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 60 דקות בחוץ או למשך הלילה במקרר.
- מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן. כל לחמנייה במשקל 80 גרם בצק. מומלץ לעבוד עם משקל כדי לקבל לחמניות יפות ושוות בגודלן.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד לכמה דקות.
- לאחר מכן, לוקחים כל כדור, מרדדים לעלה דק ומגלגלים ללחמניות אצבע.
- מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה, ומתפיחים ללא כיסוי במשך כ-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ואופים את הלחמניות במשך כ-20 דקות, עד הזהבה.
- מכינים את השום: מניחים את ראש השום השלם מעל סנו סושי - רדיד אלומיניום מרופד בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מזלפים מעל מעט שמן ועוטפים עם נייר האלומיניום.
- אופים את השום בתנור בחום של 200 מעלות במשך 60 דקות.
- מכינים את תערובת עשבי התיבול: מוציאים את שיני השום האפויות ומועכים אותן לתוך קערה.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה, וכן את יתר המרכיבים.
- מערבבים הכל יחד ומברישים את הלחמניות החמות לאחר שמוציאים מהתנור.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות