ליד הקפה: עוגת קראנץ’ שוקולד מושלמת
שוקולד, אגוזים, בצק שמרים רך ותפוח, מה עוד צריך מעוגת שמרים? עוגת קראנץ שוקולד שתהיה מושלמת ליד הקפה של הבוקר ובתור קינוח לארוחה
שוקולד, אגוזים, בצק שמרים רך ותפוח, מה עוד צריך מעוגת שמרים? עוגת קראנץ שוקולד שתהיה מושלמת ליד הקפה של הבוקר ובתור קינוח לארוחה
- שקמה יעקבי בראון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2792.5 קק״ל 2792.5 קק״לפחמימות 438.0 גרם 438.0 גרםשומן 84.3 גרם 84.3 גרםנתרן 1732.5 מ״ג 1732.5 מ״גחלבון 60.5 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 5.4 גרם 5.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 373.9 מ״ג 373.9 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 954.7 מ״ג 954.7 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות2793
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2792.5 קק״ל 2792.5 קק״לפחמימות 438.0 גרם 438.0 גרםשומן 84.3 גרם 84.3 גרםנתרן 1732.5 מ״ג 1732.5 מ״גחלבון 60.5 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 5.4 גרם 5.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 373.9 מ״ג 373.9 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 954.7 מ״ג 954.7 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 2793 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס סוכר חום
-
3 כפות רסק תפוחיםלא חובה
-
1/3 כוס שמן קנולהאו 100 גרם חמאה טבעונית/נטורינה
-
3/4 כוס חלב סויהחמים
-
1 כף תמצית וניל
מילוי
-
1 צנצנת ממרח שוקולד
-
1 חופן אגוזי מלךמרוסקים
ציפוי
-
3 כפות סירופ מייפלאו סירופ סוכר
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מלח.
- מוסיפים רסק תפוחים, וניל וחלב סויה ומערבבים 2 דקות.
- מוסיפים שמן/חמאה טבעונית כפית כל פעם תוך כדי שהמיקסר עובד. נותנים למיקסר ללוש עוד 8 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים קמח במידת הצורך אם הבצק דביק מאוד.
- לאחר הלישה מכינים כדור, ומניחים בקערה משומנת.
- מכסים בכיסוי ניילון ומניחים במקום חמים לשעה וחצי. טיפ - אפשר להכין מראש ולהתפיח במקרר למשך 6-8 שעות.
- לאחר התפחה מרדדים למלבן. מורחים שוקולד בנדיבות ומפזרים מעל אגוזים. מגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה במרכז לשתי רצועות. קולעים לצמה.
- מניחים בתבנית ומכסים שוב בכיסוי ניילון ומתפיחים 35 דקות.
- מכניסים לתנור לאפייה 35-40 דקות על חום של 175 מעלות חום עליון תחתון.
- ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מושחים במייפל בנדיבות.
- מקררים, חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מלח.
- מוסיפים רסק תפוחים, וניל וחלב סויה ומערבבים 2 דקות.
- מוסיפים שמן/חמאה טבעונית כפית כל פעם תוך כדי שהמיקסר עובד. נותנים למיקסר ללוש עוד 8 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים קמח במידת הצורך אם הבצק דביק מאוד.
- לאחר הלישה מכינים כדור, ומניחים בקערה משומנת.
- מכסים בכיסוי ניילון ומניחים במקום חמים לשעה וחצי. טיפ - אפשר להכין מראש ולהתפיח במקרר למשך 6-8 שעות.
- לאחר התפחה מרדדים למלבן. מורחים שוקולד בנדיבות ומפזרים מעל אגוזים. מגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה במרכז לשתי רצועות. קולעים לצמה.
- מניחים בתבנית ומכסים שוב בכיסוי ניילון ומתפיחים 35 דקות.
- מכניסים לתנור לאפייה 35-40 דקות על חום של 175 מעלות חום עליון תחתון.
- ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מושחים במייפל בנדיבות.
- מקררים, חותכים ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
כמה מעלות אפיה?
175 מעלות
מה בא במקום רסק התפוחים אם מוותרים עליו?
באופן ההכנה כתוב חלב סויה. אבל לא כתוב במרכיבים כמות. אשמח לדעת
הי מירב. המתכון עודכן. 3/4 כוס