מאפה לחם ובשר
מאפה לחם ובשר מפורק עם בצל, עגבניות מגורדות, עשבי תיבול ותבלינים בחריפות עדינה שיבוא לכם בול לארוחת צהריים וערב או כנשנוש מושלם להגיש לחברים שבאים לבקר
מאפה לחם ובשר מפורק עם בצל, עגבניות מגורדות, עשבי תיבול ותבלינים בחריפות עדינה שיבוא לכם בול לארוחת צהריים וערב או כנשנוש מושלם להגיש לחברים שבאים לבקר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 482.5 קק״ל 3860.2 קק״לפחמימות 39.9 גרם 319.2 גרםשומן 25.8 גרם 206.8 גרםנתרן 484.3 מ״ג 3874.4 מ״גחלבון 20.6 גרם 165.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.0 גרם 40.1 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 364.0 מ״גסידן 62.0 מ״ג 496.3 מ״גברזל 4.1 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 615.1 מ״ג 4920.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 33.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות483
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 482.5 קק״ל 3860.2 קק״לפחמימות 39.9 גרם 319.2 גרםשומן 25.8 גרם 206.8 גרםנתרן 484.3 מ״ג 3874.4 מ״גחלבון 20.6 גרם 165.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.0 גרם 40.1 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 364.0 מ״גסידן 62.0 מ״ג 496.3 מ״גברזל 4.1 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 615.1 מ״ג 4920.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 33.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 483 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
400 גרם בשר בקר טחוןאו בשר טלה טחון, אפשר לטחון לבד
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 שיני שוםכתושות
-
5 עגבניות בינוניותמגורדות
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ דק
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
בצק
-
1 כוס מים פושרים
-
1 שקית שמרים יבשים
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
6 כפות שמן זית
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
5 כפות טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: טוחנים את הבשר במטחנה של המיקסר.
- במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עם השמן. מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שכל הבשר מתכהה מכל צדדיו. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מניחים בתוך מסננת דקה מעל לקערה כדי להוציא את הנוזלים.
- מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים ב1/4 כוס המים.
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות משמן הזית ויתרת המים. לשים כ-3 דקות. מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים על משטח מקומח כדור חלק ויפה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
- מוציאים למשטח העבודה, לשים מעט ומחזירים להתפחה למשך שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים תבנית ב-4 כפות שמן זית.
- מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית המשומנת. מברישים עם עוד מעט שמן זית את הבצק מלמעלה ואופים כ-15 דק.
- מוסיפים את הבשר המסונן מעל לבצק ודוחסים מעט עם האצבעות. ממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
- אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל וטחינה.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: טוחנים את הבשר במטחנה של המיקסר.
- במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עם השמן. מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שכל הבשר מתכהה מכל צדדיו. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מניחים בתוך מסננת דקה מעל לקערה כדי להוציא את הנוזלים.
- מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים ב1/4 כוס המים.
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות משמן הזית ויתרת המים. לשים כ-3 דקות. מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים על משטח מקומח כדור חלק ויפה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
- מוציאים למשטח העבודה, לשים מעט ומחזירים להתפחה למשך שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים תבנית ב-4 כפות שמן זית.
- מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית המשומנת. מברישים עם עוד מעט שמן זית את הבצק מלמעלה ואופים כ-15 דק.
- מוסיפים את הבשר המסונן מעל לבצק ודוחסים מעט עם האצבעות. ממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
- אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל וטחינה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מושלם פשוט מושלם!!! הילדים עפו על זה